Cine este expus la o infecţie gripală severă?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Majoritatea cazurilor de gripă se rezolvă de la sine și fără consecințe semnificative. Dar unele grupuri prezintă un risc mult mai mare de complicații. Printre acestea se numără:

Cei peste 65 de ani. Acest grup reprezintă majoritatea deceselor cauzate de gripă. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul devine mai puțin robust și sistemul imunitar devine mai puțin eficient în a răspunde rapid la noile infecții.

Cei foarte tineri. Bebelușii și copiii mici sunt mai predispuși să fie spitalizați atunci când se îmbolnăvesc de gripă și să dezvolte simptome mai severe decât adulții. Acest lucru se datorează faptului că sistemul lor imunitar nu a învățat încă să recunoască și să neutralizeze virusul.

Persoanele cu boli cronice. Printre acestea se numără bolile cardiace, bolile renale, diabetul, astmul și alte boli respiratorii, care reduc apărarea organismului.

Femeile însărcinate. Cercetările au arătat că femeile însărcinate și copiii lor nenăscuți sunt mai predispuși să sufere de complicații dacă mama contractează gripă. Împreună cu solicitările sporite la care este supus organismul din cauza sarcinii în sine, acest efect înseamnă, de asemenea, că boala poate dura de până la trei ori mai mult decât în mod normal. Vaccinarea împotriva gripei este recomandată pentru toate femeile însărcinate cât mai devreme posibil în timpul sarcinii.

Dacă vă aflați în una dintre aceste grupe de risc – sau dacă aveți grijă de cineva care se află în această situație – atunci este recomandat să vă vaccinați împotriva gripei în fiecare an.

De asemenea, ar trebui să vă vaccinați în fiecare an dacă sunteți imunocompromis (de exemplu, dacă luați medicamente imunosupresoare pentru boli precum artrita reumatoidă sau în urma unui transplant de organe) sau dacă aveți HIV.

Oricine poate fi vaccinat împotriva gripei – cu excepția copiilor cu vârsta sub șase luni.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend