Cititul pe întuneric sau statul prea aproape de televizor îți strică vederea – mituri demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Lumina slabă – sau, alternativ, privitul în televizor de aproape – poate, fără îndoială, să vă facă ochii să lucreze atât de mult încât să vă doară. Dar nu există nicio dovadă că aceste practici cauzează daune pe termen lung. Este posibil ca mitul televizorului să fi început în anii 1960 și, la acea vreme, să fi fost adevărat. Unele dintre primele televizoare color emiteau cantități mari de radiații care ar fi putut provoca leziuni oculare, dar această problemă a fost remediată de mult timp, iar televizoarele și monitoarele de calculator de astăzi sunt relativ sigure.

Dacă tu sau copilul tău aveți tendința de a sta atât de aproape de calculator sau de televizor încât vă dor ochii, ar putea fi o idee bună să vă faceți un control pentru miopie. Cu toate acestea, a sta prea aproape nu creează nevoia de ochelari, chiar dacă obținerea de ochelari poate remedia acest obicei.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend