Citokinele inflamatorii pot ajuta la prezicerea rezultatelor pacienților după leziuni traumatice


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Citokinele inflamatorii sunt molecule care sunt secretate de celulele imune pentru a promova inflamația. Un studiu publicat în Journal of Orthopaedic Research a constatat că măsurarea citokinelor inflamatorii poate ajuta la prezicerea rezultatelor pacienților după leziuni traumatice, care reprezintă principala cauză de mortalitate la persoanele cu vârsta sub 50 de ani.

În cadrul studiului efectuat pe 58 de pacienți cu o vârstă medie de 40 de ani care au suferit traumatisme grave la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, șase pacienți (10%) au suferit complicații pulmonare și cinci (9%) au avut leziuni renale acute.

Adăugarea citokinei interleukina-6 la modelele de predicție a rezultatelor pacienților (cum ar fi ceea ce se numește New Injury Severity Score, sau NISS) a îmbunătățit semnificativ predicțiile privind complicațiile pulmonare, nevoia de terapie intensivă și durata de spitalizare. Adăugarea citokinei interleukina-8 a îmbunătățit semnificativ predicțiile privind leziunile renale acute.

Aceasta este prima dată când am combinat parametrii leziunilor anatomice externe (NISS) cu parametrii răspunsului fiziologic intern la leziuni (citokine) pentru a determina rezultatele pacienților cu traumatisme.”

Arun Aneja, MD, PhD, autor principal, Universitatea din Kentucky

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend