Complicații ale arsurilor


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Arsurile minore ar trebui să se vindece fără a provoca probleme de durată. Arsurile mai profunde și mai grave pot provoca cicatrici, precum și următoarele complicații:

Infecţie

Ca orice rană, arsurile creează o deschidere care poate permite bacteriilor și altor germeni să se strecoare. Unele infecții sunt minore și tratabile. Dacă bacteriile intră în fluxul sanguin, ele pot provoca o infecție numită sepsis, care pune viața în pericol.

Deshidratare

Arsurile îți fac corpul să piardă lichide. Dacă pierdeți prea mult lichid, volumul de sânge poate scădea atât de mult încât nu aveți suficient sânge pentru a vă alimenta întregul corp.

Temperatura scăzută a corpului

Pielea vă ajută să vă reglați temperatura corpului. Când este arsă, puteți pierde căldura prea repede. Acest lucru poate duce la hipotermie, o scădere periculoasă a temperaturii corpului.

Contracturi

Când țesutul cicatricial se formează în urma unei arsuri, acesta vă poate strânge pielea atât de mult încât nu vă puteți mișca oasele sau articulațiile.

Afectarea mușchilor și a țesuturilor

Dacă arsura trece prin straturile pielii, poate deteriora structurile de dedesubt.

Probleme emotionale

Cicatricile mari pot fi desfigurante, mai ales dacă sunt pe fața dvs. sau în alte zone vizibile. Acest lucru poate duce la probleme emoționale.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: arsuri

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend