Complicațiile caniculei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Netratată, epuizarea din cauza căldurii poate duce la insolație, o afecțiune care pune viața în pericol și care apare atunci când temperatura corpului atinge 40 C sau mai mult. Insolația necesită asistență medicală imediată pentru a preveni deteriorarea permanentă a creierului și a altor organe vitale care poate duce la deces.

Prevenirea epuizării din cauza caniculei

Puteți lua o serie de măsuri de precauție pentru a preveni epuizarea din cauza căldurii și alte boli legate de căldură. Când temperaturile cresc, nu uitați să:

Purtați haine lejere și lejere. Purtarea de haine în exces sau de haine care se potrivesc strâns nu va permite corpului dumneavoastră să se răcească în mod corespunzător.

Protejați-vă împotriva arsurilor solare. Arsurile solare afectează capacitatea corpului de a se răci, așa că protejați-vă în aer liber cu o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare și folosiți o cremă de protecție solară cu spectru larg cu un SPF de cel puțin 15. Aplicați crema de protecție solară cu generozitate și reaplicați-o la fiecare două ore – sau mai des dacă înotați sau transpirați.

Beți multe lichide. Menținerea hidratării vă va ajuta corpul să transpire și să mențină o temperatură corporală normală.

Luați măsuri de precauție suplimentare cu anumite medicamente. Fiți atenți la problemele legate de căldură dacă luați medicamente care pot afecta capacitatea corpului de a se hidrata și de a disipa căldura.

Nu lăsați niciodată pe nimeni într-o mașină parcată. Aceasta este o cauză frecventă a deceselor cauzate de căldură la copii. Atunci când este parcată la soare, temperatura din mașină poate crește cu peste 11 C în 10 minute.

Nu este sigur să lăsați o persoană într-o mașină parcată pe vreme caldă sau fierbinte, chiar dacă geamurile sunt crăpate sau mașina este la umbră. Când mașina este parcată, țineți-o încuiată pentru a împiedica un copil să intre înăuntru.

Luați-o mai ușor în timpul celor mai fierbinți părți ale zilei. Dacă nu puteți evita o activitate intensă pe vreme caldă, beți lichide și odihniți-vă frecvent într-un loc răcoros. Încercați să programați exercițiile fizice sau munca fizică pentru părțile mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara.

Obișnuiți-vă să vă aclimatizați. Limitați timpul petrecut lucrând sau făcând exerciții fizice în căldură până când vă veți obișnui cu ea. Persoanele care nu sunt obișnuite cu vremea caldă sunt deosebit de susceptibile la boli legate de căldură. Poate dura câteva săptămâni pentru ca organismul să se adapteze la vremea caldă.

Fiți precaut dacă aveți un risc crescut. Dacă luați medicamente sau aveți o afecțiune care vă crește riscul de probleme legate de căldură, cum ar fi un istoric de boli cauzate de căldură anterioare, evitați căldura și acționați rapid dacă observați simptome de supraîncălzire. Dacă participați la un eveniment sportiv sau la o activitate intensă pe timp de caniculă, asigurați-vă că există servicii medicale disponibile în caz de urgență din cauza căldurii.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Informează-te mai mult

Articole suplimentare

Send this to a friend