Complicațiile dermatitei atopice


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.
  • Astm și febra fânului. Eczema precede uneori aceste afecțiuni. Mai mult de jumătate dintre copiii mici cu dermatită atopică dezvoltă astm și febra fânului până la vârsta de 13 ani.
  • Mâncărimi cronice ale pielii, cu scuame. O afecțiune a pielii numită neurodermatită (lichen simplex chronicus) începe cu o porțiune de piele cu mâncărimi. Vă scărpinați în zona respectivă, ceea ce face ca mâncărimea să fie și mai mare. În cele din urmă, vă puteți scărpina pur și simplu din obișnuință. Această afecțiune poate face ca pielea afectată să devină decolorată, groasă și coroiată.
  • Infecții ale pielii. Scărpinarea repetată care rupe pielea poate provoca răni deschise și fisuri. Acestea cresc riscul de infecție cu bacterii și virusuri, inclusiv virusul herpes simplex.
  • Dermatită iritantă a mâinilor. Aceasta afectează în special persoanele a căror muncă presupune ca mâinile să fie adesea umede și expuse la săpunuri, detergenți și dezinfectanți puternici.
  • Dermatita alergică de contact. Această afecțiune este frecventă la persoanele cu dermatită atopică.
  • Probleme de somn. Ciclul mâncărime-scărpinatpoate cauza o calitate slabă a somnului.

Sursa

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend