Complicațiile și prevenția infecției cu Clostridium


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Complicații


Complicațiile infecției cu C. difficile includ:

  • Deshidratarea. Diareea severă poate duce la o pierdere semnificativă de lichide și electroliți. Acest lucru îngreunează funcționarea normală a organismului dumneavoastră și poate face ca tensiunea arterială să scadă la niveluri periculos de scăzute.
  • Insuficiență renală. În unele cazuri, deshidratarea poate apărea atât de rapid încât funcția renală se deteriorează rapid (insuficiență renală).
  • Megacolon toxic. În această afecțiune rară, colonul dumneavoastră nu este capabil să expulzeze gazele și scaunul, ceea ce face ca acesta să se mărească foarte mult (megacolon). Netratat, colonul dumneavoastră se poate rupe. Bacteriile din colon pot pătrunde apoi în cavitatea abdominală sau în fluxul sanguin. Megacolonul toxic poate fi fatal și necesită o intervenție chirurgicală de urgență.
  • O gaură în intestinul gros (perforație intestinală). Această afecțiune rară rezultă în urma unei leziuni extinse a mucoasei colonului sau după megacolon toxic. Bacteriile care se revarsă din colon în cavitatea dvs. abdominală pot duce la o infecție care vă pune viața în pericol (peritonită).
  • Moartea. Rareori, o infecție ușoară sau moderată cu C. difficile – dar, mai frecvent, o infecție gravă – poate evolua rapid spre o boală fatală dacă nu este tratată prompt.


Prevenție


Pentru a ajuta la prevenirea răspândirii C. difficile, spitalele și alte unități de îngrijire a sănătății urmează orientări stricte de control al infecțiilor. Dacă aveți un prieten sau un membru al familiei internat într-un spital sau azil de bătrâni, urmați practicile recomandate. Puneți întrebări dacă observați că îngrijitorii sau alte persoane nu respectă liniile directoare.

Măsurile preventive includ:

  • Evitați utilizarea inutilă a antibioticelor. Antibioticele sunt uneori prescrise pentru afecțiuni nebacteriene, cum ar fi bolile virale, care nu sunt ajutate de aceste medicamente. Adoptați o abordare de așteptare pentru aceste boli. Dacă aveți nevoie de un antibiotic, întrebați medicul dumneavoastră dacă este posibil să obțineți o rețetă pentru un medicament care se ia pentru o perioadă mai scurtă de timp sau este un antibiotic cu spectru îngust. Antibioticele cu spectru îngust vizează un număr limitat de specii de bacterii și este mai puțin probabil să afecteze bacteriile sănătoase.
  • Spălarea pe mâini. Lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să practice o bună igienă a mâinilor înainte și după ce tratează fiecare persoană pe care o îngrijesc. În cazul unui focar de C. difficile, utilizarea săpunului și a apei calde este o alegere mai bună pentru igiena mâinilor, deoarece dezinfectanții pentru mâini pe bază de alcool nu distrug eficient sporii de C. difficile. De asemenea, vizitatorii trebuie să se spele pe mâini cu săpun și apă caldă înainte și după ce părăsesc camera sau folosesc baia.
  • Precauții de contact. Persoanele care sunt spitalizate cu infecție cu C. difficile au o cameră privată sau împart o cameră cu cineva care are aceeași boală. Personalul spitalului și vizitatorii poartă mănuși de unică folosință și halate de izolare în timp ce se află în cameră.
  • Curățenie temeinică. În orice mediu de îngrijire a sănătății, toate suprafețele trebuie dezinfectate cu atenție cu un produs care conține înălbitor cu clor. Sporii de C. difficile pot supraviețui expunerii la produsele de curățare de rutină care nu conțin înălbitor.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend