Consumul de alcool în orice cantitate modifică capacitatea cognitivă – mituri demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Alcoolul, atunci când este folosit în mod abuziv, vă poate afecta judecata și vă poate afecta grav sănătatea.

Acesta este motivul pentru care Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA recomandă să vă limitați consumul la doar două băuturi pe zi pentru bărbați și o băutură pentru femei. Cu toate acestea, alcoolul nu este chiar atât de rău pentru creier, cel puțin conform unor cercetări.

Un studiu din 2015 a constatat că băutul unor cantități mici până la moderate nu modifică capacitatea cognitivă, memoria de lucru sau abilitățile motorii la adulții tineri.

Iar în rândul adulților de vârstă mijlocie, o cercetare mai veche a constatat că un consum mai mare de alcool a îmbunătățit de fapt unele funcții cognitive, inclusiv vocabularul și informațiile acumulate (deși s-au gândit dacă factorii sociali au jucat și ei un rol).

Concluzia pare să fie că, atâta timp cât nu abuzați de alcool, este puțin probabil ca acesta să vă afecteze prea mult creierul.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend