Consumul unei cantități reduse de cofeină în timpul sarcinii poate contribui la reducerea riscului de diabet gestațional


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vești bune pentru iubitoarele de deep L însărcinate: Consumul unei cantități mici de cofeină în timpul sarcinii ar putea contribui la reducerea riscului de diabet gestațional, potrivit cercetătorilor de la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania și de la National Institutes of Health. Constatările au fost publicate luni în JAMA Network Open.

Deși nu am reușit să studiem asocierea consumului peste limita recomandată, știm acum că o cantitate mică până la moderată de cofeină nu este asociată cu un risc crescut de diabet gestațional, preeclampsie sau hipertensiune arterială pentru femeile însărcinate.”

Stefanie Hinkle, PhD, autorul principal al studiului, profesor asistent de epidemiologie la Penn

Colegiul American al Obstetricienilor și Ginecologilor (ACOG) recomandă ca femeile însărcinate să își limiteze consumul de cofeină la mai puțin de 200 mg (aproximativ două cești de șase uncii) pe zi. Recomandările se bazează pe studii care sugerează potențiale asocieri cu pierderea sarcinii și creșterea fătului la niveluri mai ridicate de cofeină. Cu toate acestea, există în continuare date limitate privind legătura dintre cofeină și rezultatele privind sănătatea maternă.

Pentru a înțelege mai bine această asociere, cercetătorii au studiat date prospective de la 2.529 de participante însărcinate care au fost înscrise în National Institute of Child Health and Human Development (NICHD) Fetal Growth Studies-Singleton Cohort la 12 centre clinice din SUA între 2009 și 2013.

La înrolare și la fiecare vizită la cabinet după aceea, femeile au raportat consumul săptămânal de cafea cu cofeină, ceai cu cofeină, sucuri și băuturi energizante. Concentrațiile de cofeină au fost, de asemenea, măsurate în plasma participantelor la 10 până la 13 săptămâni de sarcină. Cercetătorii au comparat apoi consumul de cofeină cu rezultatele primare: diagnosticele clinice de diabet gestațional, hipertensiune gestațională și preeclampsie.

Echipa de cercetare a constatat că aportul de băuturi cu cofeină la 10-13 săptămâni de gestație nu a fost legat de riscul de diabet gestațional. În timpul celui de-al doilea trimestru, consumul de până la 100 mg de cafeină pe zi a fost asociat cu o reducere de 47% a riscului de diabet. Nu au existat diferențe semnificative din punct de vedere statistic în ceea ce privește tensiunea arterială, preeclampsia sau hipertensiunea arterială între cele care au consumat și cele care nu au consumat cafeină în timpul sarcinii.

Cercetătorii notează că rezultatele sunt în concordanță cu studiile care au constatat că cofeina a fost asociată cu un echilibru energetic îmbunătățit și o scădere a masei de grăsime. De asemenea, ei spun că nu pot exclude faptul că aceste constatări se datorează altor constituenți ai cafelei și ceaiului, cum ar fi substanțele fitochimice, care pot avea un impact asupra inflamației și rezistenței la insulină, ceea ce duce la un risc mai mic de diabet gestațional.

Cu toate acestea, studii anterioare ale aceluiași grup au arătat că consumul de cofeină în timpul sarcinii, chiar și în cantități mai mici decât cele recomandate de 200 mg pe zi, a fost asociat cu măsuri antropometrice neonatale mai mici, potrivit lui Hinkle.

“Nu ar fi indicat ca femeile care nu sunt băutoare să inițieze consumul de băuturi cu cofeină în scopul reducerii riscului de diabet gestațional”, a spus ea. “Dar constatările noastre pot oferi o oarecare siguranță femeilor care consumă deja niveluri scăzute sau moderate de cofeină că un astfel de consum probabil nu va crește riscurile pentru sănătatea maternă”.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend