Copiii și adolescenții cu niveluri ridicate persistente de anxietate prezintă un risc mai mare de psihoză ulterioară


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Potrivit unui nou studiu, copiii și adolescenții care prezintă niveluri ridicate și persistente de anxietate sunt mai predispuși să devină psihotici la începutul vârstei de 20 de ani.

Dar tratarea anxietății timpurii prin abordarea hormonilor de stres și a inflamațiilor nerezolvate în timpul copilăriei și adolescenței ar putea contribui la reducerea riscului ca tinerii adulți să ajungă să dezvolte psihoză.

Experții de la Universitatea din Birmingham au examinat legătura dintre anxietatea persistentă din copilărie și adolescență cu persoanele cu experiențe psihotice (PE) sau tulburări psihotice (PD) la vârsta de 24 de ani.

Aceștia au analizat datele din Studiul longitudinal Avon al părinților și copiilor (ALSPAC) pentru a crea o imagine a sănătății mintale a 3.889 de copii la 8, 10, 13 și 24 de ani.

Publicându-și concluziile în Biological Psychiatry, cercetătorii arată că persoanele cu niveluri ridicate și persistente de anxietate au fost mai susceptibile de a dezvolta tulburări psihotice la vârsta de 24 de ani.

Autorul principal Isabel Morales-Muñoz, de la Institutul pentru Sănătate Mintală al Universității, a comentat: “Nivelurile ridicate persistente de anxietate în copilărie și adolescență sunt legate de psihoza ulterioară, dar am putea fi capabili să prevenim psihoza prin direcționarea și tratarea anxietății timpurii.”

“Diagnosticarea și gestionarea timpurie a anxietății la adolescenți și, eventual, tratamentele noi care vizează inflamația ar putea fi acțiuni-cheie pentru a debloca strategii de tratament care să reducă riscul ca copiii și adolescenții să dezvolte psihoză”.

Tulburările psihotice se numără printre principalele cauze de dizabilitate și afectează 31% dintre persoanele din Anglia. Dovezile sugerează că atât factorii de risc genetici, cât și cei de mediu, inclusiv deprivarea, traumele din copilărie și statutul de minoritate, contribuie la dezvoltarea lor.


Persoanele care dezvoltă psihoze sunt mai susceptibile de a prezenta probleme socio-emoționale și comportamentale în copilărie, dar este încă insuficient cercetat dacă anxietatea din copilărie este asociată cu psihoza ulterioară.

Autorul principal al studiului, Rachel Upthegrove, a comentat: “Copilăria și adolescența reprezintă faza centrală de risc pentru dezvoltarea tulburărilor de anxietate, care devin factori de risc pentru tulburările psihice generale la vârsta adultă.

“Am identificat un grup de copii și adolescenți care se confruntă cu niveluri persistente și ridicate de anxietate, iar aceștia ar putea fi persoanele cu risc mai mare de a suferi mai târziu de tulburări mentale, inclusiv psihoză”.

Acest lucru sugerează că anxietatea persistentă în copilărie și adolescență ar putea constitui un indicator mai bun al dezvoltării unei viitoare tulburări psihotice formale, în timp ce experiențele psihotice, care sunt mult mai frecvente în populație decât tulburările, constituie un grup mai divers.

Experții consideră că experiențele psihotice se pot asocia cu o gamă mai largă de factori de risc potențiali la vârsta adultă tânără, cum ar fi sexul și consumul de canabis.

Constatările lor indică faptul că asocierile dintre nivelurile ridicate și persistente de anxietate cu psihoza la 24 de ani ar putea fi specifice acestei tulburări psihice, deoarece nu au fost găsite asocieri cu alte tulburări relevante, cum ar fi hipomania, fobiile sau abuzul de substanțe.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend