Copiii și adulții au riscuri similare de infectare cu SARS-CoV-2, dar copiii nu prezintă simptome


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O nouă cercetare abordează ideea greșită conform căreia copiii sunt mai puțin susceptibili la infectarea cu noul coronavirus. Potrivit unui raport recent publicat în JAMA Pediatrics, copiii și adulții prezintă riscuri similare de a se infecta cu SARS-CoV-2, dar o proporție mult mai mare de copii infectați nu prezintă simptome de COVID-19. Atunci când un membru al gospodăriei este infectat, există 52% șanse ca acesta să îl transmită la cel puțin o altă persoană cu care locuiește.

Rezultatele se bazează pe studiul Coronavirus Household Evaluation and Respiratory Testing (C-HEaRT), condus de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) în colaborare cu cercetători de la University of Utah Health, Columbia University, Marshfield Virology Laboratory și Abt Associates.

Rezultatele subliniază necesitatea de a efectua teste de supraveghere COVID-19 și de a continua măsurile de siguranță în domeniul sănătății publice pentru a proteja persoanele din jurul lor.

“De multe ori, se părea că copiii nu erau bolnavi, deoarece nu prezentau niciun simptom”, spune Christina Porucznik, doctor în științe medicale, profesor de sănătate publică la U of U Health, care a condus ancheta asupra a 189 de familii din Utah. “Dar unii erau de fapt infectați, iar aceștia puteau în continuare să răspândească COVID-19.”

La începutul pandemiei, rapoartele indicau că copiii reprezentau minoritatea cazurilor de COVID-19. Cu toate acestea, observația nu a fost capabilă să facă distincția între două scenarii. Unul a fost acela că copiii erau mai puțin susceptibili la infecție. Altul a fost că ratele de cazuri raportate la copii au fost scăzute în mod artificial, deoarece aceștia nu prezentau simptome și, prin urmare, nu au fost testați.

Pentru a înțelege mai bine dinamica infecției, studiul C-HEaRT a urmărit 310 gospodării cu unul sau mai mulți copii cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani din Utah și New York. Mai mult de 1.236 de participanți la studiu au trimis probe pentru teste moleculare săptămânale (PCR) pentru infecțiile SARS-CoV-2 și au completat chestionare săptămânale despre simptome. În medie, fiecare persoană a fost observată timp de 17 săptămâni, iar raportul a inclus un totla de 21.465 de persoane-săptămâni de supraveghere. Rezultatele au fost din septembrie 2020 până în aprilie 2021, înainte ca varianta Delta să apară în SUA.

Studiul a arătat că:

  • Copiii și adulții cu vârsta de 18 ani și peste au avut rate similare de infectare.
  • Copiii din diferite grupe de vârstă (de la naștere la 4 ani; de la 5 la 11 ani; de la 12 la 17 ani) au avut, de asemenea, rate similare de infecție. Ratele de infecție în fiecare grup au fost cuprinse între 4,4 și 6,3/1.000 de persoane-săptămână.
  • Aproximativ jumătate din cazurile la copii au fost simptomatice, comparativ cu 88% din cazurile la adulți.
  • În gospodăriile cu una sau mai multe persoane infectate, riscul mediu general de infectare a gospodăriei a fost de 52%.
  • Riscul mediu de infectare a gospodăriei a fost de 40% în Utah și de 80% în New York.


Vor trebui efectuate mai multe cercetări pentru a investiga dacă diferențele în ceea ce privește densitatea locuințelor, momentul apariției variantei Delta sau alți factori au contribuit la diferențele în ceea ce privește ratele de transmitere în gospodării în Utah și New York. În plus, ratele de infectare și riscul de infectare a gospodăriilor ar putea fi mai mari în populația generală, deoarece participanții la studiu ar putea fi mai predispuși să aibă comportamente de prevenire a COVID-19.

Rezultatele acestui studiu evidențiază faptul că multe infecții la copii nu sunt detectate, subliniind necesitatea de a efectua teste de supraveghere și de a continua măsurile de siguranță în domeniul sănătății publice pentru a proteja persoanele din jurul lor, spune Porucznik.

Știm că, până când copiii pot fi vaccinați, este în continuare important ca ei să poarte măști atunci când se află în grupuri și să îi țină la distanță. Și, mai presus de toate, atunci când sunt bolnavi, să îi țineți acasă”.

Christina Porucznik, doctor în științe medicale, profesor de sănătate publică, U of U

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend