Crearea unei cronologii care detaliază primele cazuri de COVID-19 din Wuhan


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Într-o perspectivă, Michael Worobey oferă o imagine de ansamblu a evenimentelor cruciale care au avut loc între decembrie 2019 și ianuarie 2020 în Wuhan, China, creând o cronologie care detaliază primele cazuri de COVID-19, legăturile lor cu piața Hunan, unde se vindeau animale vii, și evenimentele care au dus la identificarea oficială a SARS-CoV-2 ca virus nou. Pentru a elabora această cronologie, el se bazează pe numeroase surse, inclusiv pe literatura științifică și pe relatările contemporane din presă.

Potrivit lui Worobey, majoritatea primelor cazuri de virus au fost asociate cu piața din Hunan, ceea ce sugerează că răspândirea zoonotică de pe piața de animale vii a fost sursa probabilă a COVID-19. Din nefericire, niciun mamifer viu colectat de la piața de animale vii din Wuhan nu a fost testat pentru virusurile legate de SARS-CoV-2, iar piața Hunan a fost închisă și dezinfectată la scurt timp după ce cazurile simptomatice au început să crească. În ciuda acestui fapt, Worobey notează că cele mai multe dintre primele cazuri simptomatice au fost legate de Hunan Market, și mai ales de secțiunea vestică, unde erau plasate în cuști animalele cunoscute ca fiind susceptibile la coronavirusuri.

“Deși s-ar putea să nu fie niciodată posibil să se recupereze virusurile înrudite de la animale dacă acestea nu au fost prelevate în momentul apariției, dovezi concludente ale unei origini Huanan Market de la animalele sălbatice infectate pot fi totuși obținute prin analiza modelelor spațiale ale cazurilor timpurii și din date genomice suplimentare, inclusiv eșantioane pozitive la SARS-CoV-2 din Hunan Market, precum și prin integrarea datelor epidemiologice suplimentare”, scriu autorii. “Prevenirea viitoarelor pandemii depinde de acest efort”.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend