Cred că mi-a scăzut glicemia

DUBLĂ LANSARE! 2 CĂRȚI NOI - 36% reducere ai autograf de la autor

Ai avut vreodată simptome de hipoglicemie? Te-ai trezut cu slăbiciune, palpitații, transpirații, amețeli, iritabilitate, anxietate? Dacă ai experimentat măcar o dată în viață așa ceva, gândește-te prin ce trece un bolnav de diabet zaharat.

În România avem oficial 823.000 de persoane cu diabet. Probabil sunt aproape 2.000.000, dar diagnosticul încă nu a fost pus (iată încă un motiv pentru acele consulturi de rutină și analize uzuale, o dată pe an). În diabet, pancreasul produce prea puțină sau deloc insulină, hormon crucial în metabolismul glucozei. Există diabet zaharat de tip II, cu cauze în genere pur metabolice, dar și diabet de tip I, imun, în care niște anticorpi atacă eronat propriile structuri ale organismului. Când mai sunt ceva resurse, anumite pastile pot stimula celulele să producă insulină în parametri (aproape) normali. Când celulele sunt distruse, e nevoie neapărat de insulină, iar aceasta poate veni prin injecții, plasturi, pompe speciale.

Persoanele cu diabet au dificultăți în a-și ține glicemia (nivelul glucozei din sânge) la valori normale sau cât mai aproape de normal (între 70 și 120 mg/dl). Dacă tratamentul (măsuri în stilul de viață, alimentație, medicație, insulină) nu este optimizat, valorile mai mari ale glicemiei duc în timp la alterări multiple ale tuturor organelor. Invers, când din anumite cauze apare hipoglicemia, episoadele recurente pot duce la modificări negative (în vase de sânge, creier, nervi, ochi) sau chiar la comă hipoglicemică cu deces.

Hipoglicemia poate apărea prin lipsa de aport suficient a carbohidraților. Dacă o persoană nu mănâncă o perioadă lungă, este predispusă la hipoglicemie. Dacă, la fel, se face un efort fizic mare și nu există aport glucidic, hipoglicemia este un pericol. Toate simptomele sunt descrise simplu pe platforma desprehipo.ro La diabetici lucrurile sunt cu atât mai importante, pentru că astfel de episoade de hipoglicemie pot fi dese. Simptomele trebuie recunoscute rapid și combătute ferm, pentru a nu ajunge la niveluri prea joase ale glicemiei. Se procedează simplu, prin administrare de ceva dulce, concentrat, ușor de absorbit (zahăr, o băutură cu zahăr, cam 15-20 grame, până la reversibilitatea simptomelor.

Am discutat mai multe și-n acest material pe care vi-l recomand:

Platforma desprehipo.ro vă stă mereu la dispoziție cu informații utile.

V.

Investește în ce contează cu adevărat. În tine. îți recomand cărțile din SHOP

-55%

Adio, zahăr!

24,90lei
-58%

Cartea femeii sănătoase

3
22,90lei
-58%

Dieta Perfectă

30
22,90lei
-56%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

8
21,90lei
-57%

O altă poveste de iubire

18
23,90lei
-57%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
23,90lei
-57%

Să-ți pui o dorință

12
23,90lei
-51%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
21,90lei
-57%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
23,90lei
-57%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
23,90lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare