Cred că s-ar putea să am o alergie la aspirină. Care sunt simptomele și ce pot face?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Reacțiile la aspirină sunt frecvente. Dacă aveți o alergie sau o sensibilitate la aspirină, este posibil să aveți, de asemenea, o reacție la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv ibuprofen și naproxen sodic.

Simptomele alergiei la aspirină

O alergie sau sensibilitate la aspirină, sau o reacție la AINS, poate provoca simptome care variază de la ușoare la severe. Reacțiile apar în decurs de câteva minute sau ore de la administrarea medicamentului. Acestea pot include:

  • Urticarie
  • Mâncărimi ale pielii
  • Curgere a nasului
  • Ochi roșii
  • Umflarea buzelor, a limbii sau a feței
  • Tuse, respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație
  • Anafilaxie – o reacție alergică rară, care pune viața în pericol

Dacă aveți astm, polipi nazali, sinuzită cronică sau urticarie cronică (urticarie), este mai probabil să aveți o reacție la aspirină sau AINS. Atunci când apare o reacție, aceasta poate agrava simptomele acestor afecțiuni.

Ce puteți face

Faptul că aveți astm sau o altă afecțiune dintre acestea nu garantează că veți avea o reacție sau că ar trebui să evitați aspirina și alte AINS. Cu toate acestea, dacă ați avut vreodată o reacție severă la un AINS sau dacă nu sunteți sigur de reacția, cel mai bine este să evitați toate AINS până la o evaluare de către medic – indiferent dacă aveți sau nu una dintre aceste afecțiuni.

Rețineți că aspirina și alte AINS se găsesc în multe medicamente fără prescripție medicală – așa că verificați cu atenție etichetele. Dacă nu sunteți sigur dacă medicamentul conține un AINS, întrebați medicul sau farmacistul. Este posibil să fie în regulă să folosiți paracetamol în locul acestuia, dar verificați mai întâi cu medicul pentru a vă asigura că este sigur pentru dumneavoastră.

Spuneți întotdeauna medicului dacă aveți orice reacție la medicamente, în special dacă este severă. În cazul unei reacții grave, este posibil să aveți nevoie să consultați un medic specializat în diagnosticarea și tratarea acestui tip de reacție (alergolog/imunolog).

Sursa.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: aspirina

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend