Creierul tău are nevoie de carbohidrați pentru a funcționa – mituri demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Mulți oameni cred că creierul nu poate funcționa fără carbohidrați alimentari.

Se susține că carbohidrații sunt combustibilul preferat al creierului tău și că acesta are nevoie de aproximativ 130 de grame de carbohidrați pe zi.

Acest lucru este parțial adevărat. Unele celule din creierul tău nu pot folosi alt combustibil în afară de carbohidrați sub formă de glucoză.

Cu toate acestea, alte părți ale creierului tău sunt perfect capabile să folosească cetone.

Dacă carbohidrații sunt reduși suficient de mult pentru a induce cetoza, atunci o mare parte a creierului încetează să mai folosească glucoza și începe să folosească în schimb cetonele.

Acestea fiind spuse, chiar și cu niveluri ridicate de cetone în sânge, unele părți ale creierului tău au încă nevoie de glucoză.

Aici devine importantă o cale metabolică numită gluconeogeneză. Atunci când nu mâncați carbohidrați, corpul – în principal ficatul – poate produce glucoză din proteine și din produsele metabolismului grăsimilor.

Prin urmare, datorită cetozei și gluconeogenezei, nu aveți nevoie de carbohidrați alimentari – cel puțin nu pentru alimentarea creierului.

După faza inițială de adaptare, mulți oameni raportează că au o funcție cerebrală și mai bună cu o dietă săracă în carbohidrați.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend