Crizele epileptice de tip absență


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Crizele epileptice de tip absență implică scurte pierderi bruște de conștiență. Sunt mai frecvente la copii decât la adulți. Cineva care are o criză de absență poate arăta ca și cum ar privi în gol în spațiu timp de câteva secunde, dar pierde complet contactul cu realitatea. Apoi, există o revenire rapidă la un nivel normal de vigilență. Acest tip de criză nu duce de obicei la vătămări fizice. Aceste crize pot fi de obicei controlate cu medicamente anti-convulsive. Unii copii care le au dezvoltă și alte crize. Mulți copii depășesc crizele de absență în adolescență.

Simptome

O indicație a unei simple crize de absență este o privire vacantă, care poate fi confundată cu o scădere a atenției care durează aproximativ 10 secunde, deși poate dura până la 20 de secunde, fără confuzie, durere de cap sau somnolență după aceea.

Semnele și simptomele convulsiilor de absență includ:

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


 • Oprire bruscă în mișcare fără a cădea
 • Mișcări ale buzelor sub formă de plescăit
 • Fluturări ale pleoapelor
 • Mișcări de mestecat
 • Frecarea degetelor
 • Mișcări mici ale ambelor mâini

Ulterior, nu mai există nicio amintire a incidentului. Unii oameni au multe episoade zilnic, care interferează cu activitățile școlare sau zilnice. Un copil poate avea crize de absență pentru ceva timp înainte ca un adult să observe aceste crize, deoarece sunt atât de scurte. O scădere a capacității de învățare a unui copil poate fi primul semn al acestei tulburări. Profesorii pot acuza incapacitatea unui copil de a acorda atenție orelor sau despre faptul că un copil visează des cu ochii deschiși.

Când să vedeți un medic

Contactează medicul :

 • Prima dată când observi o criză
 • Dacă acesta este un nou tip de criză, în prezența altora
 • Dacă absențele continuă să apară, în ciuda tratamentului anti-convulsiv
 • Dacă observi comportamente automate prelungite care durează de la câteva minute până la ore – activități precum mâncarea sau mișcarea fără conștientizare – sau confuzie prelungită, posibile simptome ale unei afecțiuni numite status epilepticus
 • După orice criză care durează mai mult de cinci minute

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend