Cu ce se tratează inflamația?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă inflamația se datorează unei afecțiuni autoimune de bază, opțiunile de tratament vor varia. Pentru simptomele generale ale inflamației, medicul dumneavoastră vă poate recomanda mai multe opțiuni:

AINS și aspirină

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt de obicei prima linie de apărare în tratarea durerii și inflamației pe termen scurt. Majoritatea pot fi cumpărate fără rețetă. AINS obișnuite includ: aspirină, ibuprofen, naproxen. Există, de asemenea, soiuri de prescripție, cum ar fi diclofenacul, pe care medicul dumneavoastră le poate prescrie atunci când tratați inflamația acută sau anumite afecțiuni. AINS pot fi foarte eficiente pentru inflamație, dar există unele interacțiuni și efecte secundare care apar, în special în cazul utilizării pe termen lung. Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre alte medicamente pe care le luați și dacă aveți efecte secundare în timp ce luați un AINS.

Corticosteroizi

Corticosteroizii sunt un tip de steroizi utilizat în mod obișnuit pentru a trata umflarea și inflamația, precum și reacțiile alergice. Corticosteroizii vin de obicei sub formă de spray nazal sau tabletă orală. Urmați medicul dumneavoastră în timp ce luați corticosteroizi. Utilizarea pe termen lung poate provoca reacții adverse și pot apărea anumite interacțiuni.

Analgezice topice și alte creme

Analgezicele topice sunt de obicei utilizate pentru durerea acută sau cronică. Acestea pot avea mai puține efecte secundare decât un omolog pe cale orală. Cremele și produsele topice pot conține diferite medicamente. Unele sunt doar cu prescripție medicală, deci este mai bine să primiți sfaturi de la medicul dumneavoastră. Acest lucru este valabil mai ales dacă tratați inflamația pe termen lung, cum ar fi cu artrita. Unele topicuri conțin AINS precum diclofenac sau ibuprofen. Acest lucru poate fi util pentru persoanele cu inflamație și durere într-o anumită parte a corpului. Alte creme topice pot conține ingrediente naturale care au unele dovezi ale proprietăților antiinflamatoare. Asigurați-vă că nu utilizați o cremă topică care funcționează numai pentru durere, cum ar fi capsaicina.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend