Cum este diagnosticat tremorul?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tremorul este diagnosticat pe baza unei examinări fizice și neurologice și a istoricului medical al individului.  În timpul evaluării fizice, un medic vă evalua tremorul pe bază:

  • dacă tremorul apare atunci când mușchii sunt în repaus sau în acțiune
  • localizarea tremorului pe corp (și dacă acesta apare pe una sau pe ambele părți ale corpului)
  • aspectul tremorului (frecvența și amplitudinea tremorului).

Medicul va verifica și alte constatări neurologice, cum ar fi afectarea echilibrului, anomalii de vorbire sau rigiditate musculară crescută. Analizele de sânge sau de urină pot exclude cauzele metabolice, cum ar fi disfuncțiile tiroidiene și anumite medicamente care pot provoca tremor. Aceste teste pot ajuta, de asemenea, la identificarea cauzelor care contribuie, cum ar fi interacțiunile medicamentoase, alcoolismul cronic sau alte afecțiuni sau boli. Imagistica de diagnosticare poate ajuta la determinarea dacă tremorul este rezultatul unor leziuni la nivelul creierului.

Pot fi administrate teste suplimentare pentru a determina limitările funcționale, cum ar fi dificultatea de a scrie de mână sau capacitatea de a ține în mână o furculiță sau o ceașcă. Persoanelor li se poate cere să efectueze o serie de sarcini sau exerciții, cum ar fi plasarea unui deget pe vârful naşului său desenarea unei spirale.

Medicul poate solicita o electromiogramă pentru a diagnostica probleme musculare sau nervoase. Acest test măsoară activitatea involuntară a mușchilor și răspunsul mușchilor la stimularea nervoasă.

Care este prognosticul?

Tremorul nu este considerat o afecțiune care pune în pericol viața. Deși multe cazuri de tremor sunt ușoare, tremorul poate fi foarte invalidant pentru alte persoane.  Poate fi dificil pentru persoanele cu tremor să desfășoare activități zilnice normale, cum ar fi munca, baia, îmbrăcatul și mâncatul.  Tremorul poate provoca, de asemenea, “dizabilitate socială”.  Persoanele își pot limita activitatea fizică, călătoriile și angajamentele sociale pentru a evita rușinea sau alte consecințe. 

Simptomele tremorului esențial se înrăutățesc de obicei odată cu vârsta. În plus, există unele dovezi că persoanele cu tremor esențial au o probabilitate mai mare decât media de a dezvolta alte afecțiuni neurodegenerative, cum ar fi boala Parkinson sau boala Alzheimer, în special în cazul persoanelor al căror tremor apare pentru prima dată după vârsta de 65 de ani.

Spre deosebire de tremorul esențial, simptomele tremorului fiziologic și ale celui indus de medicamente nu se agravează în general în timp și pot fi adesea ameliorate sau eliminate odată ce cauzele care stau la baza acestuia sunt tratate.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend