Cum este diagnosticată fibrilaţia atrială?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Unele persoane nu știu că suferă de fibrilație atrială (fibrilație atrială). Fibrilaţia atrială poate fi detectată atunci când un medic ascultă inima cu un stetoscop în timpul unui examen fizic din alte motive.

Un medic poate recomanda mai multe teste pentru a diagnostica fibrilaţia atrială sau pentru a exclude alte afecțiuni care pot provoca simptome similare. Testele pot include:

Electrocardiograma (ECG sau EKG). Acest test rapid și nedureros măsoară activitatea electrică a inimii. Plasturi lipicioși (electrozi) sunt plasați pe piept și, uneori, pe brațe și picioare. Firele conectează electrozii la un computer, care afișează rezultatele testului. Un ECG poate arăta dacă inima bate prea repede, prea încet sau nu bate deloc. Un ECG este principalul test pentru diagnosticarea fibrilației atriale.

Teste de sânge. Acestea ajută medicul să excludă problemele tiroidiene sau să detecteze alte substanțe din sânge care pot duce la fibrilația atrială.

Monitor Holter. Acest dispozitiv ECG mic și portabil este purtat într-un buzunar sau purtat la o curea sau pe umăr în timpul activităților zilnice obișnuite. Acesta înregistrează activitatea inimii în mod continuu timp de 24 de ore sau mai mult.

Înregistrator de evenimente. Acest dispozitiv este similar cu un monitor Holter, dar înregistrează doar în anumite momente, timp de câteva minute la un moment dat. Se poartă mai mult timp decât un monitor Holter, de obicei 30 de zile. În general, apăsați un buton atunci când simțiți simptome. Unele dispozitive înregistrează automat atunci când este detectat un ritm cardiac neregulat.

Ecocardiograma. Acest test neinvaziv utilizează unde sonore pentru a crea imagini ale dimensiunii, structurii și mișcării inimii.

Test de efort. Numit și test de efort, testul de efort presupune efectuarea de teste asupra inimii în timp ce faceți exerciții pe o bandă de alergare sau pe o bicicletă staționară.

Radiografie toracică. Imaginile cu raze X îl ajută pe medic să vadă starea plămânilor și a inimii.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend