Cum funcționează ARNm din vaccin?

Cum funcționează ARNm din vaccin?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În imagine este reprezentată o celulă, în esență un univers în sine. Organite, pereți, molecule cu miile. Aici ajunge și ARN-ul mesager, încărcat cu instrucțiuni speciale. Este lăsat să treacă în celulă prin canale speciale, ajunge în ribozomi, fabricile de proteine, unde este citit așa cum este citit un card de memorie într-un laptop. Ribozomul înțelege din instrucțiuni că trebuie să producă proteina S (S de la spike, adică țep – e proteina tipică a lui Sars-Cov2). Ribozomul eliberează proteinele S și biodegradează ARN-ul, că nu mai are nevoie de el. Numai că proteina S nu este self, a corpului, ci un element străin. Practic corpul a fost „păcălit” să producă un străin. Orice antigen, adică element străin, trezește imediat suspiciuni din partea sistemului imun. Apare un răspuns din partea unor celule care „învață” proteina S și o țin minte pentru viitor, dar și o producție înaltă de anticorpi meniți să neutralizeze elementele străine. Cum proteina S nu are capacitate de replicare și nici alte componente virale complete, este cu ușurință scoasă din ecuație. Anticorpii rămân, pentru orice eventualitate.

Dacă se întâmplă să vină virusul natural, anticorpii sunt acolo și intervin prompt. De aici nevoia unui titru înalt, protector, de anticorpi. Aceștia nu lasă virusul să intre masiv în celule și să corupă organitele pentru a se înmulți (el asta vrea, nu dorește neapărat să facă rău, vrea doar să se înmulțească).

Tehnologia ARN mesager va sta la baza multor tratamente în anii viitori. E foarte probabil să tratăm cancere și alte boli grele cu asemenea secvențe genice.

Tot ceea ce se întâmplă în celule, la un nivel microscopic, este absolut fascinant.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend