Cum gestionezi oboseala post Covid?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Oboseala vă poate secătui de energie și vă poate împiedica să faceți lucrurile de zi cu zi atunci când vă confruntați cu o boală virală precum COVID-19.

Pentru a vă gestiona sănătatea și a ușura simptomele de oboseală în timp ce sunteți bolnav sau după COVID, ar trebui să:

 • Acceptați faptul că oboseala este un efect secundar real al faptului că aveți COVID-19.
 • Asigurați-vă că aveți un somn bun. Acest lucru vă poate ajuta organismul să își păstreze energia.
 • Încercați tehnici de relaxare, cum ar fi meditația atentă, aromaterapia, yoga și tai chi. Acestea pot ajuta la reducerea stresului și a simptomelor de oboseală.
 • Planificați din timp ce puteți face cu energie limitată.
 • Prioritizați sarcinile care sunt importante. Acest lucru vă va ajuta să vă cheltuiți energia doar pe acele lucruri care trebuie făcute.
 • Delegați anumite sarcini altor persoane care le pot îndeplini în locul dumneavoastră. Acest lucru poate include activități precum cumpărăturile sau gătitul.
 • Încercați să rămâneți activi. O infecție virală vă poate doborî energia, dar mișcarea și exercițiile fizice ușoare vă pot energiza.
 • Țineți un jurnal cu toate lucrurile care fie vă declanșează oboseala, fie o înrăutățesc. Acest lucru vă va ajuta să vă feriți de activitățile care vă consumă energia.
 • Consumați alimente care îi dau organismului dumneavoastră energie.
 • Hidratați-vă suficient.


Când ar trebui să consult un medic în legătură cu oboseala COVID?


Dacă ați avut COVID-19 și observați că simptomele de oboseală durează mai mult de 2 sau 3 săptămâni, cel mai bine este să vă anunțați medicul.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Mergeți la medicul dumneavoastră dacă:

 1. Oboseala dumneavoastră se înrăutățește în loc să se amelioreze.
 2. Simptomele dvs. nu s-au schimbat după 4 săptămâni.
 3. Sunteți îngrijorat sau aveți alte simptome noi.


Experții și medicii continuă să învețe despre despre coronavirusul care provoacă pandemia COVID-19. În prezent, CDC recomandă ca toate persoanele cu vârsta de 12 ani și mai mult să se vaccineze împotriva COVID-19, dacă sunteți eligibil pentru acesta, pentru a preveni o infecție cu COVID și simptomele sale.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend