Cum îmi pot da seama dacă greutatea copilului meu este îngrijorătoare?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă vă îngrijorează greutatea bebelușului, consultați medicul copilului dumneavoastră. Creșterea, dezvoltarea și greutatea sunt subiecte așteptate pentru a fi discutate în timpul examinărilor de rutină pentru bebelușul sănătos.

În timpul copilăriei, medicul va trasa creșterea bebelușului pe diagrame care indică greutatea pe înălţime. Ulterior, medicul copilului dumneavoastră poate calcula IMC-ul copilului. Puteți folosi graficele pentru a urmări tendința de creștere a copilului dumneavoastră și pentru a compara creșterea acestuia cu cea a altor sugari de același sex și vârstă. Conform graficelor de creștere ale Organizației Mondiale a Sănătății, se consideră că un bebeluș cu un raport greutate/lungime mai mare decât percentila 98 are o greutate mare pe înălţime.

Nu uitați că bebelușii au nevoie de o dietă bogată în grăsimi pentru a susține creșterea în timpul copilăriei. Un bebeluș care este hrănit exclusiv la sân primește aproximativ jumătate din caloriile zilnice din grăsimile din laptele matern. Ca urmare, restricțiile calorice care vizează reducerea greutății nu sunt recomandate pentru bebelușii de 2 ani și mai puțin.

Totuși, excesul de grăsimi și calorii poate fi în continuare o preocupare. De exemplu, o greutate prea mare poate întârzia târârea și mersul – părți esențiale ale dezvoltării fizice și mentale a unui bebeluș. În timp ce un bebeluș mare poate să nu devină un copil supraponderal, un copil care este obez rămâne adesea obez ca adult.

Pentru a vă menține copilul la o greutate sănătoasă:

  • Monitorizați-vă creșterea în greutate în timpul sarcinii. Creșterea excesivă în greutate în timpul sarcinii poate crește greutatea copilului la naștere. Cercetările sugerează că, pe măsură ce crește greutatea la naștere, crește și riscul de obezitate infantilă.
  • Alăptați la sân. Unele cercetări sugerează că alăptarea la sân reduce riscul de obezitate infantilă.
  • Limitați băuturile îndulcite cu zahăr. Sucurile nu sunt o parte necesară din dietă unui bebeluș. Pe măsură ce începeți să introduceți alimente solide, luați în considerare posibilitatea de a oferi în schimb fructe și legume întregi și nutritive.
  • Experimentați modalități de a vă liniști copilul. Nu apelați în mod automat la laptele matern sau la laptele praf pentru a liniști plânsetele copilului dumneavoastră. Uneori, o poziție nouă, un mediu mai calm sau o atingere blândă este tot ceea ce este necesar.
  • Limitați utilizarea mass-media. Academia Americană de Pediatrie descurajează utilizarea mass-media de către copiii mai mici de 2 ani. Cu cât copilul dumneavoastră se uită mai mult la televizor, cu atât mai mare este riscul ca acesta să devină supraponderal.

Pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, continuați să discutați cu medicul său despre greutate și nutriție. Pentru îndrumări suplimentare, ați putea consulta și un nutriţionist autorizat.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend