Cum poate dieta să îți influențeze riscul de cancer colorectal


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Alege din SHOP mai multe cărți cu sfaturi despre sănătate.

Cancerul colorectal este al doilea cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la bărbați și al 3-lea la femei, in Europa, iarn o nutriție adecvată poate juca un rol în riscul de cancer, în special pentru cancerul colorectal. Alegerile stilului de viață sănătos, cum ar fi consumul unei diete bogate în fructe și legume și limitarea consumului de carne roșie și procesată vă pot ajuta să reduceți riscul de cancer. Exercițiul suficient, limitarea alcoolului, evitarea consumului de tutun și menținerea unei greutăți sănătoase, de asemenea, vă pot ajuta să vă protejați împotriva cancerului. Aflați cum să trăiți un stil de viață de prevenire a cancerului, care include adăugarea de alimente sanatoase în dieta dvs. și eliminarea alimentelor și băuturilor care promovează creșterea celulelor canceroase.

 1. Mănâncă lactate, bogate în calciu, deoarece s-a dovedit prin studii că nivelul scăzut de calciu este asociat cu creșterea riscului de cancer colorectal
 2. Alege cerealele integrale, o sursă bogată de fibre, magneziu, vitamine și nutrienți, care scad riscul multor boli cronice. De asemenea, fibrele te ajută să elimini elementele cancerigene din dietă.
 3. Consumă fasole, mazăre și altele de acest gen, bogate în fibre, proteine, vitamine B și E, și de asemenea flavonide și antioxidanți, utili împotriva dezvoltării celulelor canceroase
 4. Fă-ți o farfurie cât mai colorată din fructe și legume
 5. Peștii grași precum somonul au cantități abundente de acizi grași omega-3, grăsimi care stimulează sănătatea inimii și pot ajuta la inhibarea creșterii celulelor canceroase.
 6. Reconsideră carnea roșie. Deși proteinele sunt o parte importantă a dietei zilnice, este posibil ca acest tip de carne roșie să nu fie cea mai bună alegere pentru a satisface necesarul. Dietele bogate în carne roșie precum carnea de vită, mielul și carnea de porc fac mult mai probabilă apariția cancerului colorectal. De ce? Nimeni nu știe cu siguranță, dar este posibil să se formeze substanțe dăunătoare, cauzatoare de cancer, atunci când carnea este gătită la temperaturi ridicate. Alternativ, poate exista ceva în carne în sine care să promoveze cancerul. Carnea roșie are, de asemenea, un conținut ridicat de grăsimi saturate nesănătoase, care crește riscul de cancer mamar și cancer de prostată agresiv. Consumul unei diete bogate în grăsimi crește riscul multor tipuri de cancer, în timp ce o dietă cu conținut scăzut de grăsimi poate reduce riscul de cancer.
 7. Evită mezelurile și alte tipuri de carne procesată
 8. Redu consumul de alcool
 9. Mănâncă mai mult ulei de măsline
 10. Ierburile aromatice sunt un real ajutor
 11. Alege alimente bogate în seleniu, cum ar fi ciupercile, ceapa, usturoiul, semințele de floarea-soarelui.
 12. Cafeaua, aparent protejează atât împotriva cancerului colorectal, cât și al ficatului,

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend