Cum pot lua hepatita B?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cele mai frecvente moduri de a contracta hepatita B includ:

Sexul. O puteți lua dacă faceți sex neprotejat cu cineva care are hepatita hepatită B și dacă sângele, saliva, sperma sau secrețiile vaginale ale partenerului dvs. intră în corpul dvs.
Împărtășirea acelor. Virusul se răspândește cu ușurință prin intermediul acelor și seringilor contaminate cu sânge infectat.
Înțepăturile accidentale cu acul. lucrătorii din domeniul sănătății și oricine altcineva care intră în contact cu sânge uman îl poate contracta în acest mod.
De la mamă la copil.Femeile însărcinate cu hepatita B o pot transmite bebelușilor lor în timpul nașterii. Dar există un vaccin pentru a preveni infectarea nou-născuților.

Hepatita B nu se răspândește prin sărut, prin mâncare sau apă, prin folosirea în comun a ustensilelor, prin tuse sau strănut, sau prin atingere.

Cât de frecventă este hepatita B?
Numărul de persoane care contractează această boală este în scădere, spune CDC. Ratele au scăzut de la o medie de 200.000 pe an în anii 1980 la aproximativ 20.000 în 2016. Persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani sunt cele mai predispuse să o contracteze.

Aproximativ 90% dintre sugari și 25-50% dintre copiii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani vor fi infectați cronic. La adulți, aproximativ 95% se vor recupera complet și nu vor continua să aibă o infecție cronică.

Până la 1,2 milioane de persoane din SUA sunt purtătoare ale virusului.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend