Cum pot să previn boala Lyme?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cel mai bun mod de a preveni boala Lyme este de a evita zonele în care trăiesc căpușele, în special zonele împădurite, cu tufișuri și iarbă lungă. Vă puteți diminua riscul de a contracta boala Lyme cu ajutorul câtorva precauții simple:

Acoperiți-vă. Când vă aflați în zone împădurite sau cu iarbă, purtați pantofi, pantaloni lungi băgați în șosete, o cămașă cu mânecă lungă, o pălărie și mănuși. Încercați să rămâneți pe trasee și evitați să mergeți prin tufișuri joase și iarbă lungă. Țineți-vă câinele în lesă.

Folosiți repelenți pentru insecte. Aplicați pe piele un repelent de insecte cu o concentrație de 20% sau mai mare de DEET. Părinții ar trebui să aplice repelentul pe copiii lor, evitându-le mâinile, ochii și gura.

Rețineți că repelenții chimici pot fi toxici, așa că urmați cu atenție instrucțiunile. Aplicați produse cu permetrin pe haine sau cumpărați haine pretratate.

Faceți tot posibilul să vă protejați curtea împotriva căpușelor. Curățați tufișurile și frunzele unde trăiesc căpușele. Tundeți-vă gazonul în mod regulat. Stivuiți lemnele în mod ordonat în zone uscate și însorite pentru a descuraja rozătoarele purtătoare de căpușe.

Verificați-vă hainele, pe dumneavoastră, copiii și animalele de companie pentru căpușe. Fiți deosebit de vigilenți după ce ați petrecut timp în zone împădurite sau cu iarbă. Căpușele nu sunt adesea mai mari decât capul unui ac, așa că s-ar putea să nu le descoperiți decât dacă le căutați cu atenție.

Este util să faceți un duș imediat ce intrați în casă. Căpușele rămân adesea pe piele timp de câteva ore înainte de a se atașa. Dușul și folosirea unei cârpe de spălat ar putea îndepărta căpușele neatacate.

Nu presupuneți că sunteți imun. Puteți contracta boala Lyme de mai multe ori.

Îndepărtați o căpușă cât mai curând posibil cu o pensetă. Prindeți ușor căpușa în apropierea capului sau a gurii. Nu strângeți sau striviți căpușa, ci trageți-o cu grijă și în mod constant. După ce ați îndepărtat întreaga căpușă, aruncați-o punând-o în alcool sau aruncând-o în toaletă și aplicați un antiseptic pe zona mușcăturii.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend