Cum poţi face endocardită?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Endocardita apare atunci când germenii, de obicei bacterii, pătrund în fluxul sanguin, ajung la inimă și se atașează la valvele cardiace anormale sau la țesutul cardiac deteriorat. Ciupercile sau alți germeni pot provoca, de asemenea, endocardita.

De obicei, sistemul dumneavoastră imunitar distruge orice bacterie dăunătoare care intră în sânge. Cu toate acestea, bacteriile care trăiesc în gură, în gât sau în alte părți ale corpului dumneavoastră, cum ar fi pielea sau intestinul, pot provoca uneori endocardită în circumstanțele potrivite.

Bacteriile, ciupercile și alți germeni care provoacă endocardită ar putea intra în fluxul sanguin prin:

Îngrijirea dentară necorespunzătoare. Periajul corect al dinților și folosirea aței dentare ajută la prevenirea bolilor gingivale. Dacă nu aveți grijă de dinții și gingiile dumneavoastră, periajul ar putea face ca gingiile nesănătoase să sângereze, oferind bacteriilor șansa de a intra în fluxul sanguin. Unele proceduri dentare care pot tăia gingiile pot, de asemenea, permite bacteriilor să intre în fluxul sanguin.


Catetere. Bacteriile pot intra în corp printr-un tub subțire pe care medicii îl folosesc uneori pentru a injecta sau a elimina lichidul din organism (cateter). Acest lucru este mai probabil să se întâmple dacă cateterul este în poziție pentru o perioadă lungă de timp. De exemplu, este posibil să aveți un cateter dacă aveți nevoie de dializă pe termen lung.

Utilizarea ilegală de droguri intravenoase. Acele și seringile contaminate reprezintă o preocupare specială pentru persoanele care utilizează droguri ilegale intravenoase, cum ar fi heroina sau cocaina. Adesea, persoanele care folosesc aceste tipuri de droguri nu au acces la ace sau seringi curate, nefolosite.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend