Cum poți preveni dermatita de contact


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Măsurile generale de prevenție includ următoarele:

  • Evitați iritanții și alergenii. Încercați să identificați și să evitați substanțele care vă irită pielea sau care provoacă o reacție alergică.
  • Spălați-vă pielea. S-ar putea să puteți elimina cea mai mare parte a substanței care cauzează erupția cutanată dacă vă spălați pielea imediat după ce ați intrat în contact cu ea. Folosiți un săpun blând, fără parfum și apă caldă. Clătiți complet. Spălați, de asemenea, orice îmbrăcăminte sau alte articole care ar fi putut intra în contact cu un alergen vegetal, cum ar fi iedera otrăvitoare.
  • Purtați îmbrăcăminte sau mănuși de protecție. Măștile de față, ochelarii de protecție, mănușile și alte articole de protecție vă pot proteja de substanțele iritante, inclusiv de detergenții de uz casnic.
  • Aplicați un plasture pentru a acoperi elementele metalice care vin în contact cu pielea. Acest lucru vă poate ajuta să evitați o reacție la fermoarele de la blugi, de exemplu.
  • Aplicați o cremă sau un gel de barieră. Aceste produse pot oferi un strat protector pentru piele. De exemplu, o cremă pentru piele fără prescripție medicală care conține bentoquatam (IvyBlock) poate preveni sau diminua reacția pielii la iedera otrăvitoare.
  • Folosiți o cremă hidratantă. Aplicarea regulată de loțiuni hidratante poate ajuta la refacerea stratului exterior al pielii și la menținerea supleței acesteia.
  • Aveți grijă în preajma animalelor de companie. Alergenii din plante, cum ar fi iedera otrăvitoare, se pot agăța de animalele de companie și apoi pot fi răspândite la oameni.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend