Cum previi endocardita?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Puteți lua următoarele măsuri pentru a ajuta la prevenirea endocarditei:

Cunoașteți semnele și simptomele endocarditei. Mergeți imediat la medic dacă prezentați orice semne sau simptome, în special febră care nu dispare, oboseală inexplicabilă, orice tip de infecție a pielii sau tăieturi deschise sau răni care nu se vindecă corespunzător.

Aveți grijă de dinți și gingii. Spălați-vă des pe dinți și pe gingii cu ață dentară și faceți-vă controale dentare regulate. O bună igienă dentară este o parte importantă a menținerii sănătății generale.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Nu folosiți medicamente ilegale intravenoase. Acele murdare pot trimite bacterii în fluxul sanguin, crescând riscul de endocardită.

Antibiotice preventive
Anumite proceduri dentare și medicale pot permite bacteriilor să intre în fluxul sanguin.

Dacă aveți un risc ridicat de endocardită, Asociația Americană a Inimii recomandă să luați antibiotice cu o oră înainte de a efectua orice operație dentară.

Aveți un risc ridicat de endocardită și aveți nevoie de antibiotice înainte de o lucrare dentară dacă aveți:

Un istoric de endocardită
O valvă cardiacă artificială (proteză mecanică)
Un transplant de inimă, în unele cazuri
Anumite tipuri de boli cardiace congenitale
Intervenție chirurgicală pentru boli cardiace congenitale în ultimele șase luni

Dacă aveți endocardită sau orice tip de boală cardiacă congenitală, discutați cu medicul dumneavoastră și cu medicul dentist despre riscurile dumneavoastră și dacă aveți nevoie de antibiotice preventive.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend