Cum previn keratoza actinică?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Siguranța solară este necesară pentru a ajuta la prevenirea dezvoltării și reapariției petelor și petelor de keratoză actinică.

Luați aceste măsuri pentru a vă proteja pielea de soare:

Limitați timpul petrecut la soare. Evitați în special timpul petrecut la soare între orele 10 a.m. și 2 p.m. Și evitați să stați la soare atât de mult timp încât să aveți arsuri solare sau să vă bronzați.

Folosiți cremă de protecție solară. Înainte de a petrece timp în aer liber, chiar și în zilele cu nori, aplicați o cremă de protecție solară cu spectru larg, rezistentă la apă, cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30, așa cum recomandă Academia Americană de Dermatologie.

Folosiți protecție solară pe toată pielea expusă și folosiți balsam de buze cu protecție solară pe buze. Aplicați crema de protecție solară cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși afară și reaplicați-o la fiecare două ore – sau mai des dacă înotați sau transpirați.

Protecția solară nu este recomandată pentru bebelușii sub 6 luni. Mai degrabă, țineți-i departe de soare, dacă este posibil, sau protejați-i cu umbră, pălării și îmbrăcăminte care să le acopere brațele și picioarele.

Acoperiți-vă . Pentru o protecție suplimentară împotriva soarelui, purtați haine bine țesute care să vă acopere brațele și picioarele. De asemenea, purtați o pălărie cu boruri largi, care oferă mai multă protecție decât o șapcă de baseball sau o vizieră de golf.

Evitați paturile de bronzare. Expunerea la razele UV de la un pat de bronzat poate provoca la fel de multe leziuni ale pielii ca și un bronz dobândit la soare.

Controlați-vă pielea în mod regulat și raportați schimbările medicului. Examinați-vă pielea în mod regulat, căutând apariția unor noi excrescențe cutanate sau modificări ale alunițelor, pistruilor, umflăturilor și semnelor din naștere existente. Cu ajutorul oglinzilor, verificați-vă fața, gâtul, urechile și scalpul. Examinați-vă partea superioară și inferioară a brațelor și mâinilor.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend