Cum recunoști anemia prin deficit de fier?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Anemia feriprivă este un tip comun de anemie – o afecțiune în care sângele nu are suficiente globule roșii sănătoase. Globulele roșii transportă oxigenul către țesuturile organismului.

După cum sugerează și numele, anemia feriprivă se datorează unei cantități insuficiente de fier. Fără suficient fier, organismul nu poate produce suficientă hemoglobină, o componentă esențială a celulelor roșii ale sângelui, care se ocupă cu transportul oxigenului către alte celule. Ca urmare, anemia prin deficit de fier duce la senzație generală de oboseală și respirație dificilă, dată de oxigenarea slabă a organelor și țesuturilor.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

De obicei, puteți corecta anemia feriprivă cu suplimentarea cu fier. Uneori sunt necesare teste sau tratamente suplimentare pentru anemia feriprivă, mai ales dacă medicul dumneavoastră suspectează că aveți o hemoragie internă.

Simptome
Inițial, anemia feriprivă poate fi atât de ușoară încât trece neobservată. Dar, pe măsură ce organismul devine mai deficitar în fier și anemia se agravează, semnele și simptomele se intensifică.

Semnele și simptomele anemiei prin deficit de fier pot include:

  • Oboseală extremă
  • Slăbiciune
  • Piele palidă
  • Dureri în piept, bătăi rapide ale inimii sau dificultăți de respirație
  • Dureri de cap, amețeli sau vertij
  • Mâini și picioare reci
  • Inflamație sau durere la nivelul limbii
  • Unghiile casante
  • Pofte neobișnuite pentru substanțe nenutritive, cum ar fi gheața sau amidonul
  • Pofta redusă de mâncare, în special la sugari și copii cu anemie prin deficit de fier

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend