Cum reparăm o valvă cardiacă ruptă?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O valvă cardiacă extensibilă, care ar putea scuti milioane de oameni de mai multe operații cardiace periculoase, a fost inventată de cercetătorii americani.

Inimă umană conține patru valve cardiace care controlează fluxul de sânge, asigurându-se că sângele circulă doar într-o singură direcție. Cu toate acestea, în fiecare an, în întreaga lume, peste un milion de copii se nasc cu boli de inimă. Se estimează că 25% dintre acestea sunt legate de defecte ale valvelor inimii.

Acești copii sunt adesea tratați cu ajutorul unor valve protetice. Dar, pe măsură ce copiii cresc, crește și inima, astfel încât valva protetică trebuie înlocuită, necesitând mai multe operații pe cord deschis.

Copiii care au nevoie de prima operație înainte de a împlini doi ani, au nevoie, de obicei, de încă patru operații înainte de a ajunge la vârsta adultă.

Operația pe cord deschis nu este lipsită de riscuri: rata de mortalitate este cuprinsă între 2 și 30%, iar procesul generează, de asemenea, stres și îngrijorare pentru familie și pacient.

Noua valvă cardiacă extensibilă evită necesitatea unor intervenții chirurgicale repetate, necesitând o singură operație: prima dată când este introdusă valva.

Sophie Hofferberth, care lucrează la Spitalul de Copii din Boston și care a dezvoltat valva, s-a inspirat din formele valvelor din venele noastre. Acestea își schimbă dramatic forma pe măsură ce corpul nostru se mișcă, dar supapele își păstrează funcția. Astfel, ea și echipa sa au încercat să copieze acest profil geometric și să proiecteze o valvă artificială cu aceleași două “foițe”.

Pentru a face să crească pliantele biomimetice din valvă, au folosit o tehnică numită “expansiune cu balonul”. Aceasta presupune introducerea unui fir printr-o mică incizie, de obicei aproape de partea superioară a piciorului, și introducerea unui fir până la valva cardiacă. Micul balon atașat la vârful firului este umflat temporar pentru a întinde valva la dimensiunile potrivite.

Această nouă valvă poate ajuta, de asemenea, mulți copii care nu au acces la niciun tratament atunci când nu există o valvă cardiacă suficient de mică pentru ei, deoarece dimensiunea minimă disponibilă în prezent este de 15 mm.

După ce mecanică de expansiune a valvei a fost testată în laborator, valva a fost testată pe oi și miei.

Oile sunt considerate ca fiind standardul de aur pentru modelele de inimă deschisă, deoarece anatomia inimii lor este cea mai asemănătoare cu cea a oamenilor. Mecanismele de cedare a valvei la oi sunt mai rapide decât la om, ceea ce face ca acestea să fie, de asemenea, un bun predictor pentru succesul sau eșecul unei valve cardiace artificiale.

Rezultatele studiului cu oi au fost foarte promițătoare. Realizarea de imagini ale vaselor de sânge ale oilor și de unde sonore ale inimilor oilor a arătat că 6/7 oi au preluat bine valva protetică și doar una dintre ele a avut probleme ușoare de regurgitare.

Cercetătorii vor efectua acum câteva teste pe termen mai lung pe animale, dar se vor asigura, de asemenea, că valva funcționează în orice condiții, testând-o prin milioane de cicluri de forme ale valvei în laborator. Dar dacă totul merge bine, primele teste pe oameni ar trebui să aibă loc peste puţin timp.

Acest lucru este cu atât mai probabil cu cât echipa a reușit să dezvolte o valvă cardiacă folosind materiale din comerț, care funcționează într-o gamă largă de dimensiuni.

După cum subliniază Hofferberth, copiii care se vor naște peste cinci ani cu defecte ale valvei cardiace vor putea în curând să crească și să aibă o viață mai activă și mai sănătoasă și să nu mai fie supuși atâtor operații pe cord deschis în timpul vieții lor, deoarece vor avea o valvă de înlocuire care va putea crește cu ei până la vârsta adultă.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend