Cum să mănânci mai puțin în primii ani de viață ar putea ajuta la reproducere mai târziu


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Trecerea de la o dietă restrictivă la a mânca tot ce vă place ar putea fi benefică pentru reproducere la o vârstă mai înaintată, potrivit unei noi cercetări de la Universitatea East Anglia.

Cercetătorii au studiat obiceiurile alimentare și de împerechere ale micii muște de fructe Drosophila melanogaster.

Ei au descoperit că femelele care au consumat mai puțină hrană pe tot parcursul vieții lor au trăit mai mult, însă nu s-au reprodus la fel de bine ca omologii lor mai bine hrăniți.

Însă cele care au trecut de la o dietă restrictivă la hrană nelimitată, au început să se împerecheze și să se reproducă mai mult. Aceste muște au produs de trei ori mai mulți urmași decât cele care au fost ținute cu o dietă restrictivă.

Între timp, supraviețuirea lor a fost similară cu cea a femelelor care au fost hrănite complet toată viața.

Cercetătorul principal, Dr. Zahida Sultanova, de la Școala de Științe Biologice a UEA, a declarat: “Restricția alimentară este asociată cu o viață mai lungă și o sănătate mai bună la multe organisme, inclusiv la oameni.

“Am vrut să aflăm ce se întâmplă atunci când restricția alimentară la începutul vieții este urmată de o alimentație abundentă mai târziu în viață”.

Echipa a investigat efectul restricției alimentare la începutul vieții asupra supraviețuirii, comportamentului de împerechere și reproducerii la muștele de fructe.

În timp ce unora li s-a dat suficientă hrană, altora li s-a aplicat o dietă restrictivă cu doar 40 % din aportul lor obișnuit de drojdie.

Un al treilea grup a fost supus unui regim alimentar restrâns la începutul vieții, după care i s-a permis să consume cât de mult doreau.

Dr. Sultanova a declarat: “Restricția alimentară este, în general, asociată cu o sănătate mai bună și o reproducere redusă.

“Cu toate acestea, atunci când muștele noastre au fost trecute de la o dietă restricționată la o alimentație normală, au început să se împerecheze și să se reproducă mai mult, în timp ce supraviețuirea lor a devenit similară cu cea a femelelor complet hrănite.

“Aceste rezultate la muștele de fructe arată că femelele se reproduc puțin în timp ce mănâncă puțin, dar își mențin sănătatea reproductivă, iar atunci când au hrană nelimitată la sfârșitul vieții, încep imediat să se reproducă mult.

“Acest lucru arată că reproducerea redusă din cauza faptului că mănâncă mai puțin la începutul vieții poate fi complet compensată prin trecerea la o dietă bogată la sfârșitul vieții.

“Au existat foarte puține studii privind restricția alimentară și sănătatea reproducerii la om – în principal pentru că acest tip de studii au limitări etice și logistice.

“Cu toate acestea, rezultatele studiilor efectuate pe organisme model sugerează că merită explorat acest aspect în continuare, folosind abordări mai potrivite pentru oameni.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend