Cum să tratezi arsura de gradul I


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Puteți trata majoritatea arsurilor de gradul întâi acasă. Ar trebui să sunați la medicul pediatru al copilului dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat de o arsură pe care a primit-o copilul dumneavoastră. Medicul lor va examina arsura pentru a determina severitatea acesteia. Se vor uita la arsuri pentru a vedea:

-cât de adânc pătrunde straturile pielii

-dacă este exstinsă sau într-o zonă care necesită tratament imediat, cum ar fi ochii, nasul sau gura

-dacă prezintă semne de infecție, cum ar fi scurgerile, puroiul sau umflarea

Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă arsura dvs. se infectează, se umflă sau este extrem de dureroasă. Arsurile pe anumite zone pot necesita o vizită la medic. Aceste arsuri se pot vindeca mai lent decât arsurile din alte zone ale corpului și necesită o vizită la medic. Aceste zone includ: față, pelvis, mâini, picioare.

Tratament de îngrijire la domiciliu

  • Dacă alegeți să vă tratați rana acasă, puneți o compresă rece peste ea pentru a ușura durerea și umflarea. Puteți face acest lucru timp de cinci până la 15 minute și apoi scoateți compresa.
  • Evitați să folosiți gheață sau comprese extrem de reci, deoarece acestea pot agrava arsura.
  • Cumpărați comprese reci destinate special tratării arsurilor
  • Evitați să aplicați orice tip de ulei, inclusiv unt, pe o arsură. Aceste uleiuri previn vindecarea naturală
  • Cu toate acestea, produsele care conțin aloe vera cu lidocaină pot ajuta la ameliorarea durerii și sunt disponibile la vânzare.
  • Aloe vera, precum și miere, loțiune sau unguente cu antibiotice, pot fi, de asemenea, aplicate arsurilor de gradul întâi pentru a reduce uscarea și a accelera repararea pielii deteriorate.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: arsuri

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend