Cum să tratezi arsurile pe limbă și cerul gurii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Arsurile de gradul I (sau arsuri minore) de pe cerul gurii nu necesită asistență medicală. De fapt, tratarea majorității arsurilor minore ale gurii este simplă. Iată câteva tratamente obișnuite pe care le puteți folosi acasă.

Mâncare si băutură

Beți ceva rece sau înghețat pentru a ușura durerea. Unele băuturi, cum ar fi laptele, îți acoperă interiorul gurii. Acestea oferă un strat protector pe care apa nu îl poate realiza. Alimentele care ar putea ajuta includ:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

-guma fara zahar

-alimente netede și cremoase, cum ar fi iaurtul, înghețata, smântâna și brânzeturile

– alimente reci sau congelate, cum ar fi gheață, budincă și sos de mere

În timp ce tratați arsura, evitați alimentele crocante sau alimentele care au margini sau capete ascuțite. Aceste alimente pot agrava rana. Evitați și alimentele fierbinți sau condimentate. Optează pentru mâncăruri reci și moi până când gura se vindecă.

Apa de gură

Infecțiile cauzate de arsurile minore ale gurii sunt rare. Clătirile cu apă sărată pot ajuta la durerea gurii și s-a demonstrat că promovează vindecarea rănilor. Pregătiți clătirea dizolvând 1/2 linguriță de sare într-un pahar de apă călduță. Acest lucru trebuie făcut de trei până la patru ori pe zi.

Medicamente fără prescripție medicală

Puteți lua un medicament pentru durere fără prescripție medicală pentru a ușura durerea și inflamația. Medicamentele obișnuite includ ibuprofen , acetaminofen și benzocaină. Nu luați mai mult decât doza zilnică recomandată pentru fiecare dintre aceste medicamente.

Aloe vera

Aloe vera poate calma arsurile pielii și poate fi utilizat și oral. Căutați apă de gură care conțin extract de aloe vera, cum ar fi aceste opțiuni online. Aloe vera se găsește și sub formă de gel și suc. În prezent, nu există studii care să dovedească utilitatea aloe vera în tratamentul arsurilor la gură.

Ce să eviți în timp ce vindeci

Gura ta se vindecă de obicei pe deplin în aproximativ o săptămână. Pentru a accelera procesul de vindecare, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta:

  • -Evitați alimentele și băuturile acide, cum ar fi roșiile, sucul de portocale și cafeaua.
  • -Evitați alimentele picante.
  • -Evitați produsele cu mentă sau scorțișoară (încercați să treceți la pastă de dinți fără aromă).
  • -Evitați alcoolul și produsele din tutun.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend