Cum să vă păstrați pielea frumoasă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Pielea vă protejează corpul, dar asta nu este tot. Este fața pe care o prezinți lumii. Când este sănătoasă, este o sursă de frumusețe. Alegerile pe care le faceți în fiecare zi – ce mâncați, unde mergeți, cum vă simțiți – afectează aspectul pielii dumneavoastră. Folosiți acest ghid vizual pentru a vă menține pielea tânără, sănătoasă și fără riduri.

“Aveți mâncare pe față”


Vreți o piele bună? Aveți grijă de dieta dumneavoastră. Un aport mai mare de vitamina C și un aport mai mic de grăsimi și carbohidrați sunt asociate cu un aspect mai bun pe măsură ce pielea dumneavoastră îmbătrânește. Schimbarea dietei îți va ajuta aspectul. Alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi peștele, fructele și legumele, par să ajute la protejarea pielii. Unele studii sugerează că, pentru a evita erupțiile cutanate, optați pentru carbohidrați complecși (cum ar fi cerealele integrale și pastele) și proteine sănătoase. Lactatele pot fi, de asemenea, legate de erupțiile acneice.

“Consumați-vă vitaminele”


Crema dvs. anti-îmbătrânire poate conține vitamina C sau E. Puneți acești antioxidanți să lucreze și din interior. Consumul de alimente bogate în aceste vitamine, plus mineralul seleniu, vă poate ajuta să vă protejați pielea împotriva daunelor provocate de soare. Ele pot chiar să ajute la inversarea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și decolorarea pielii.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


“Fugiți de pielea îmbătrânită”


Exercițiile fizice sunt benefice pentru fiecare parte a corpului dumneavoastră – inclusiv pentru cel mai mare organ, pielea. Exercițiile fizice îmbunătățesc circulația, ajutând la hrănirea pielii. O mai bună circulație a sângelui aduce mai mult oxigen și substanțe nutritive și poate ajuta pielea să producă colagen, ceea ce previne apariția ridurilor. Nu vă îngrijorați de transpirație – exercițiile fizice nu vă vor înfundă porii. Spălați-vă pe față imediat după antrenament și evitați bentițele strânse pe cap, care pot reține transpirația și irita pielea.

Nu săriți peste somnul de frumusețe


Pierdeți câteva nopți și s-ar putea să vedeți acest lucru reflectat pe fața dumneavoastră imediat: Cercuri întunecate sub ochi, piele palidă și ochi umflați. Dormitul 7-8 ore pe noapte vă va menține corpul și pielea în formă maximă. Contează și modul în care dormiți – dacă vă odihniți fața pe pernă în aceeași poziție ani de zile, veți avea riduri acolo unde pielea este presată de pernă. Dormitul pe burtă va înrăutăți pungile de sub ochi. Soluția? Dormi pe spate.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend