Cum să vă protejați copilul care nu poate primi încă vaccinul COVID-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pe măsură ce varianta delta se răspândește, protejați-vă copilul cu câțiva pași simpli.
Sosirea vaccinului COVID a adus multora dintre noi ușurarea atât de necesară în fața pandemiei. Dar în zonele cu rate de vaccinare mai scăzute, variantele COVID, precum delta, provoacă o nouă creștere a numărului de cazuri.

Deoarece varianta delta este considerată mai contagioasă decât tulpina COVID originală, copiii care sunt prea mici pentru a primi încă vaccinul COVID (și oricine altcineva care nu a fost vaccinat) prezintă un risc mai mare de a o contracta și de a o răspândi.

Până când vaccinurile vor fi aprobate pentru copiii mai mici, puteți lua alte măsuri pentru a proteja sănătatea copilului dumneavoastră. Și nu este vorba de a vă izola complet familia. Este vorba de a face alegeri sigure.

Citiți sfaturile practice ale Dr. Jennifer Vodzak, specialist în boli infecțioase pediatrice, pentru a vă proteja copilul în timp ce pandemia continuă:

Vaccinați-vă împotriva COVID-19


Păstrarea sănătății membrilor mai în vârstă ai familiei îi protejează pe cei mai tineri. Așadar, încurajați-i pe toți cei cu vârsta de 12 ani sau mai mult din familia dumneavoastră – și pe cei cu care interacționați des – să se vaccineze complet. Acest lucru include obținerea oricăror doze suplimentare recomandate de CDC pentru a menține nivelurile de protecție ridicate.

“Vaccinarea este sigură și reduce riscul de a contracta COVID-19 – iar dacă o faceți, este mai puțin probabil să vă îmbolnăviți grav”, explică Dr. Vodzak. “Cu mai puțină răspândire a virusului, riscul copilului dumneavoastră de a se îmbolnăvi este mai mic.”

Purtați o mască


Maximizați protecția familiei dvs. împotriva variantei delta asigurându-vă că toată lumea cu vârsta de 2 ani și mai mare poartă o mască în spațiile publice de interior. CDC spune că acest lucru este deosebit de important dacă locuiți într-o zonă de transmitere substanțială sau ridicată a COVID.

“Deoarece mascarea ajută la reducerea transmiterii virusului și la protejarea celor care nu sunt vaccinați, Academia Americană de Pediatrie a recomandat, de asemenea, ca copiii să poarte măști atunci când se întorc la școală în această toamnă”, adaugă Dr. Vodzak.

Ați agățat puțin măștile alea? Pe măsură ce le scoateți, nu uitați să le alegeți pe cele care se potrivesc bine – și spălați-le des cu apă caldă și săpun.

“Când vine vorba de măști pentru copilul dumneavoastră, cea mai bună mască este cea care se potrivește bine și pe care copilul dumneavoastră o va purta”, adaugă Dr. Vodzak. “O mască de pânză bine ajustată funcționează mult mai bine decât o mască de unică folosință prost ajustată.”

Alegeți activități mai sigure pentru familia dvs.


Cu cazurile de COVID în creștere în multe zone, reconsiderați riscurile activităților care păreau mult mai sigure cu doar câteva luni în urmă.

Activitățile în aer liber, în special cele în care puteți păstra distanța față de ceilalți, sunt mai sigure decât cele din interior. Iar dacă vă veți afla într-un spațiu public de interior, puneți-vă o mască și păstrați distanța față de ceilalți.

Atunci când alegeți activități pentru familia dvs., veți dori, de asemenea, să vă uitați la nivelul de transmitere în zona dvs. “Dacă acesta este considerat substanțial sau ridicat, este posibil să doriți să planificați o activitate în aer liber, unde este posibilă distanțarea fizică”, spune Dr. Vodzak. “Iar atunci când acest lucru nu este posibil, vă recomandăm să purtați o mască și să urmați alte măsuri preventive, indiferent de activitatea pe care o alegeți.”

Purtați o conversație cu membrii familiei și prietenii


În mod ideal, orice persoană din afara gospodăriei cu care tu sau copilul tău petreceți timp ar trebui să ia aceleași măsuri pentru a-și proteja familia ca și tine.

Înainte de a planifica petreceri la cină, petreceri în pijamale sau alte întâlniri, purtați o conversație pentru a vă asigura că toată lumea este pe aceeași lungime de undă.

Câteva lucruri de luat în considerare: Toată lumea este vaccinată și își ia măsuri de precauție în afara casei lor? Aveți un plan pentru a vă raporta unul altuia orice simptome posibile? Dacă cineva se îmbolnăvește, se va izola acasă (departe de ceilalți) până când se va simți mai bine?

“Având aceste conversații permite tuturor să se conecteze și să petreacă timp împreună în siguranță”, spune Dr. Vodzak.

Dacă copilul dumneavoastră este bolnav, țineți-l acasă de la școală


Acest sfat este de fapt mai mult despre protejarea celorlalți – dar atunci când ceilalți îl urmează, și copilul tău este protejat. Dacă copilul tău se simte rău, mai ales cu simptome de răceală, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

“A ține copiii acasă de la școală atunci când sunt bolnavi îi împiedică pe ceilalți să se îmbolnăvească”, spune Dr. Vodzak. “Acest lucru ajută, de asemenea, școlile să evite să fie nevoite să închidă sau să devină virtuale, păstrând copiii la școală în siguranță alături de prietenii și profesorii lor – unde se pot dezvolta.”

Așadar, dacă copilul dumneavoastră se trezește cu răceală, țineți-l acasă și nu vă temeți să consultați medicul pediatru pentru sfaturi.

Și există și vești bune: În ciuda creșterii numărului de cazuri, ratele de vaccinare sunt, de asemenea, în creștere. Luându-vă câteva măsuri de precauție suplimentare și vaccinându-vă copilul atunci când este aprobat pentru el, puteți păstra toată lumea în siguranță – și puteți contribui la stoparea acestei pandemii.

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend