Cum se diagnostichează boala Crohn?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nu este suficient un singur test cu rezultat pozitiv pentru ca medicul dumneavoastră să diagnosticheze boala Crohn. Acestea vor începe prin eliminarea altor cauze posibile ale simptomelor. Medicul dumneavoastră poate utiliza mai multe tipuri de teste pentru a face un diagnostic:

Analizele de sânge vă pot ajuta medicul să caute anumiți indicatori de probleme potențiale, cum ar fi anemia și inflamația.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Un test de scaun vă poate ajuta medicul să vă detecteze sângele în tractul gastro-intestinal. (de exemplu, testul hemocult)

Medicul dumneavoastră vă poate solicita o endoscopie pentru a obține o imagine mai bună a interiorului tractului gastro-intestinal superior.

Medicul dumneavoastră vă poate solicita o colonoscopie pentru a examina intestinul gros.

Testele de imagistică precum scanările CT și scanările RMN oferă medicului dumneavoastră mai multe detalii decât o radiografie obișnuită. Ambele teste permit medicului dumneavoastră să vadă zone specifice ale țesuturilor și organelor.

Medicul dumneavoastră va solicita probabil o probă de țesut sau o biopsie, luată în timpul unei endoscopii sau colonoscopii, pentru o privire mai atentă asupra țesutului tractului intestinal.

Odată ce medicul dumneavoastră a finalizat examinarea tuturor testelor necesare și a exclus alte motive posibile pentru simptomele dvs., acestea pot concluziona că aveți boala Crohn. Medicul dumneavoastră poate continua să solicite aceste teste de mai multe ori pentru a căuta țesutul afectat și pentru a determina cum evoluează boala.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend