Cum se diagnostichează scleroza laterală amiotrofică?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nu există un singur test care să ofere un diagnostic definitiv de SLA. Acesta este diagnosticat în primul rând pe baza unui istoric detaliat al simptomelor observate de către un medic în timpul examinării fizice, împreună cu o revizuire a istoricului medical complet al individului și o serie de teste pentru a exclude alte boli. Un examen neurologic la intervale regulate poate evalua dacă simptomele, cum ar fi slăbiciunea musculară, pierderea mușchilor și spasticitatea, se înrăutățesc progresiv.

Teste musculare și imagistice

Electromiografia (EMG) este o tehnică de înregistrare care detectează activitatea electrică a fibrelor musculare și poate ajuta la diagnosticarea SLA.

Un studiu de conducere nervoasă (NCS) măsoară activitatea electrică a nervilor și a mușchilor prin evaluarea capacității nervilor de a trimite un semnal de-a lungul nervului sau către mușchi.

Imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) este o procedură neinvazivă care utilizează un câmp magnetic și unde radio pentru a produce imagini detaliate ale creierului și ale măduvei spinării.

Pot fi efectuate teste de sânge și de urină pe baza simptomelor persoanei, a rezultatelor testelor și a constatărilor din examinare. Un medic poate solicita aceste teste pentru a elimina posibilitatea existenței altor boli.

O biopsie musculară poate fi efectuată pentru a determina dacă un medic crede că o persoană are o altă boală musculară decât SLA. Sub anestezie locală, o mică mostră de mușchi este îndepărtată și trimisă la laborator pentru analiză.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend