Cum se diagnostichează un bloc atrioventricular?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cardiologul dumneavoastră va analiza mai întâi istoricul medical și istoricul de sănătate al familiei și vă va pune întrebări despre starea dumneavoastră generală de sănătate, despre regimul alimentar și nivelul de activitate, precum și despre simptome. De asemenea, veți fi întrebat despre orice medicamente pe care le luați (cu sau fără prescripție medicală) și dacă fumați sau consumați droguri ilegale.

În timpul examenului fizic, cardiologul vă va asculta inima și vă va verifica ritmul cardiac. De asemenea, veți fi verificat pentru semne de insuficiență cardiacă, cum ar fi acumularea de lichid în picioare, glezne și picioare.

Cardiologul dumneavoastră vă poate trimite la un electrofiziolog. Electrofiziologii sunt medici care sunt specializați în activitatea electrică a inimii. Testele la care ați putea fi supus includ:

Un ECG: O electrocardiogramă (ECG) înregistrează activitatea electrică a inimii dumneavoastră – ritmul și frecvența cardiacă și sincronizarea semnalelor electrice pe măsură ce acestea se deplasează prin inimă. Acest test poate ajuta la determinarea severității blocului atrioventricular(dacă este prezent). Este posibil să fie nevoie să purtați un dispozitiv portabil de monitorizare ambulatorie, cum ar fi un monitor Holter sau un înregistrator de evenimente, timp de 24 până la 48 de ore sau mai mult, pentru a colecta mai multe informații despre activitatea electrică a inimii. Dacă trebuie să folosiți un monitor, veți primi informații detaliate despre cum să îl folosiți.

Un înregistrator implantabil: Acesta este un dispozitiv foarte subțire care este injectat sub pielea pieptului și care vă poate monitoriza ritmul cardiac timp de până la cinci ani. Acesta se implantează în ambulatoriu în doar câteva minute și este util pentru pacienții care au episoade foarte rare, dar importante, fără o explicație clară a originii lor.

Un studiu electrofiziologic: Un studiu electrofiziologic presupune introducerea unui tub lung și subțire, numit cateter, printr-un vas de sânge și ghidarea acestuia până la inima dumneavoastră pentru a măsura și înregistra activitatea electrică din interiorul inimii. Dacă aveți nevoie de acest test, veți primi informații mai detaliate.

Care sunt complicațiile blocului atrioventricular?

Complicațiile pot pune în pericol viața și includ:

Insuficiență cardiacă.

Aritmie (bătăi neregulate ale inimii).

Atac de cord.

Stop cardiac brusc.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend