Cum se formează amintirile false?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Amintirile sunt complexe. Deși v-ați putea imagina o amintire ca fiind un element alb sau negru, adevărul este că amintirile sunt supuse schimbării, maleabile și adesea nesigure.

Evenimentele sunt mutate din memoria temporară a creierului în memoria permanentă în timp ce dormiți. Tranziția, însă, nu este absolută. Elemente ale memoriei pot fi pierdute. De aici pot începe amintirile false.

Implantarea amintirilor false

Amintirile false sunt create în mai multe moduri. Fiecare dintre acestea afectează ceea ce se schimbă în legătură cu memoria sau modul în care este stocată.

Poate fi greu de știut care dintre aceste probleme a cauzat amintirile false, dar cunoașterea acestora vă poate ajuta în cele din urmă să înțelegeți de ce amintirile false sunt atât de frecvente.

Sugestie

Sugestia este o forță puternică. Este posibil să creați noi amintiri false la îndemnul altcuiva sau prin întrebările pe care vi le pune.

De exemplu, cineva vă poate întreba dacă spărgătorul de bănci purta o mască roșie. Spuneți că da, apoi vă corectați rapid și spuneți că era neagră. În realitate, tâlharul nu purta o mască, dar sugestia că ar fi purtat-o a plantat o amintire care nu era reală.

Dezinformare

Puteți fi alimentat cu informații necorespunzătoare sau false despre un eveniment și să fiți convins că acesta a avut loc cu adevărat. Puteți crea o nouă amintire sau combina amintiri reale cu unele artificiale.

Percepție incorectă

Creierul este ca un computer, care stochează ceea ce îi dai. Dacă îi dai informații greșite, acesta stochează informații greșite. Golurile lăsate de poveste pot fi completate ulterior cu amintirile create.

Atribuirea greșită

În memorie, este posibil să combinați elemente ale unor evenimente diferite într-unul singular.

Atunci când vă amintiți amintirea, vă amintiți evenimente care s-au întâmplat. Dar linia timpului este amestecată sau confundată cu sortimentul de evenimente care formează acum o amintire singulară în minte.

Emoții

Emoțiile unui moment pot avea un impact semnificativ asupra modului în care și a ceea ce este stocat ca amintire. Cercetări recente sugerează că emoțiile negative duc la mai multe amintiri false decât emoțiile pozitive sau neutre.

Sursa.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend