Cum se tratează arsurile de gheață


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pentru a trata o arsură de gheață, îndepărtați sursa de frig și încălziți-vă încet pielea pentru o readuce temperatura normală. Pentru a vă încălzi pielea:

  1. Înmuiați zona afectată în apă caldă timp de 20 de minute. Apa ar trebui să fie în jur de 40˚C (104˚F) și nu mai mult de 42,2˚C.
  2. Repetați procesul de înmuiere, dacă este necesar, făcând pauze de 20 de minute între fiecare înmuiere.
  3. Aplicați cârpe calde sau pături, pe lângă tratament cu apă caldă.

Aveți grijă să nu folosiți prea multă căldură. Asta vă poate face arsura mai rea.

Dacă dezvoltați vezicule sau o plagă deschisă, curățată zona și bandați-o pentru a menține liberă de murdărie sau germeni. Folosiți tifon care nu se va lipi de piele. De asemenea, vă puteți ajuta să aplicați un unguent calmant pe zona afectată. Pentru a ameliora durerea, luați în considerare administrarea unui medicament anti-durere fără prescripție medicală.

Odată ce pielea începe să se vindece, este posibil să se aplice aloe vera sau alte geluri topice pentru a ușura disconfort. Solicitați asistență medicală dacă dezvoltați semne de deteriorare severă a țesuturilor, cum ar fi pielea care rămâne să primească sau durează după ce încercați să fie încălzit ușor. Medicul dvs. vă poate prescrie medicamente, poate elimina țesuturile deteriorate sau puteți recomanda alte opțiuni de tratament. De asemenea, trebuie să vă contactați medicamente dacă prezintă simptome ale unei infecții, cum ar fi modificări ale culorilor arsurii, puroiului sau scurgerilor verzui sau febrei. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie antibiotice sau alte tratamente.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend