Cum se utilizează stimularea cerebrală profundă pentru a trata tulburările de mișcare?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Boala Parkinson

SCP este utilizat pentru a trata simptomele motorii cele mai frecvent ale bolii Parkinson (BP), cum ar fi rigiditatea, mișcările lente, tremorul și problemele de mers.  Este utilizată numai pentru persoanele ale căror simptome nu pot fi controlate în mod adecvat cu medicamente.  Cu toate acestea, doar persoanele ale căror simptome se ameliorează într-o oarecare măsură după administrarea de medicamente pentru Parkinson beneficiază de SCP.

Cele mai multe persoane cu boala Parkinson trebuie să ia în continuare medicamente după ce au fost supuse la SCP, dar multe persoane experimentează o reducere considerabilă a simptomelor motorii și pot fi capabile să își reducă medicamentele.  Gradul de reducere variază în funcție de pacient, dar poate duce la o îmbunătățire semnificativă a efectelor secundare, cum ar fi diskinezia (mișcări involuntare cauzate de utilizarea pe termen lung a levodopa).  În unele cazuri, stimularea în sine poate suprima diskinezia fără o reducere a medicației.  SCP nu îmbunătățește simptomele cognitive în boală Parkinson și le poate agrava.  Prin urmare, în general, nu este utilizată în cazul în care există semne de demență.  SCP nu încetinește progresia neurodegenerării.

Distonie

Pentru persoanele cu distonie, SCP poate reduce contracțiile musculare involuntare caracteristice tulburării, care provoacă simptome precum postura anormală, mișcările repetitive sau răsucirea.  S-a demonstrat că SCP reduce atât severitatea simptomelor cauzate de distonie, cât și nivelul de dizabilitate pe care acestea îl pot provoca. 

Persoanele cu distonie pot răspunde mai bine la SCP decât la medicamente; prin urmare, SCP poate fi o opțiune adecvată pentru persoanele care au constatat o ameliorare mică sau deloc a simptomelor după injecțiile cu toxină botulinică (adesea cel mai eficient tratament pentru unele distonii).  Este posibil ca SCP să fie mai rapid pentru a reduce simptomele distoniei care migrează dintr-un loc în altul al corpului decât distonia care rămâne fixată într-un singur loc al corpului, deși este probabil ca ambele grupuri să înregistreze îmbunătățiri.

Tremor esențial

SCP care vizează talamusul poate îmbunătăți mișcările involuntare ale brațelor, mâinilor și capului care sunt asociate cu tremorul esențial.

Epilepsie

Stimularea cerebrală pentru epilepsia focală (crize care își au originea într-o singură parte a creierului) poate reduce numărul de crize în timp.  Nu este o terapie unică, ci este utilizată împreună cu medicamente antiepileptice.

SCP a fost aprobată ca terapie complementară pentru adulții cu epilepsie focală.  O altă formă de tratament, numită neurostimulare, utilizează un monitor implantat în craniu și fire mici pentru a da mici impulsuri de stimulare la creier atunci când activitatea electrică din creier seamănă cu o criză.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend