Cum vaccinările COVID-19 ar fi putut salva 163.000 de vieți în ultimele 6 luni


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vaccinurile ajută la salvarea de vieți.

Acesta este motivul pentru care medicii pediatri recomandă copiilor să se imunizeze împotriva a orice, de la rujeolă la tuse convulsivă.

În cazul COVID-19, care a ucis peste 800.000 de persoane în Statele Unite, vaccinările ar fi putut reduce acest număr prin salvarea a 163.000 de vieți, a constatat un nou studiu al Kaiser Family Foundation.

Cercetătorii au analizat datele din iunie 2021 încoace, o perioadă în care, potrivit acestora, “adulții din SUA ar fi putut fi, în general, complet vaccinați și protejați de majoritatea cazurilor de boală severă sau de deces cauzate de COVID-19”.

Cercetătorii au presupus că vaccinarea împotriva COVID-19 ar fi prevenit cel puțin 91% dintre decese în rândul persoanelor care nu au fost vaccinate.

De aici, cercetătorii au extrapolat o estimare de 163.000 de decese care ar fi putut fi prevenite în rândul populației în mare parte nevaccinate.

Aceasta include aproximativ 51.000 de vieți care ar fi putut fi salvate în septembrie și alte 29.000 de decese care ar fi putut fi prevenite cu ajutorul vaccinurilor în noiembrie.

“Ei au folosit cea mai conservatoare rată de eficacitate a vaccinurilor. Dacă ar fi folosit 94%, această estimare a mortalității evitabile ar fi fost mai mare – aproximativ 168.000 de persoane”, a remarcat Dr. Supriya Narasimhan, șeful departamentului de boli infecțioase de la Santa Clara Valley Medical Center din California.

Concluzia?

“Majoritatea covârșitoare a spitalizărilor și a deceselor cauzate de COVID-19 continuă să poată fi prevenite”, au scris cercetătorii.

“Această analiză este foarte precisă și este destul de uimitor modul în care au reușit să o pună cap la cap”, a declarat Dr. Robert G. Lahita, directorul Institutului pentru boli autoimune și reumatice de la Saint Joseph’s Healthcare System și autorul cărții “Immunity Strong”, care va apărea în curând.

“Aceste date arată că doar 4 la sută dintre persoanele vaccinate au murit de la începutul anului 2021. Oamenii cer mereu această statistică”.

Lahita a declarat pentru Healthline că cercetarea nu a luat în considerare efectele variantei Omicron, care a apărut recent – și mai evazivă pentru vaccinuri -, ceea ce ar putea schimba oarecum această analiză.

Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat că studiile preliminare au arătat că dozele de rapel par să protejeze în mod semnificativ împotriva noii variante și că vaccinarea completă are în continuare niveluri ridicate de protecție împotriva bolilor grave și a deceselor.

Un “semnal de alarmă”


“Pentru mine, partea frapantă a acestor date este că COVID-19 a fost cauza numărul unu de deces în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani (chiar mai mult decât bolile de inimă, cancerul și sinuciderea)”, a declarat Narasimhan pentru Healthline.

“Se află printre primele șapte cauze principale la toate grupele de vârstă, cu excepția sugarilor. COVID se află, de asemenea, printre primele două cauze principale de deces în rândul adulților cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani (este pe locul doi pentru vârstele cuprinse între 25 și 44 de ani și între 55 și 64 de ani). Aceștia sunt cei mai productivi ani din viața unei persoane în ceea ce privește contribuția la forța de muncă și creșterea unei familii.

“Aș vedea aceste date ca pe un apel de “trezire” pentru cei care ezită să se vaccineze, mai ales că ne pregătim să ne confruntăm cu Omicron, care prezintă o oarecare scăpare a sistemului imunitar. Este posibil ca vaccinarea să nu prevină toate bolile, dar va preveni mortalitatea și bolile grave cu astfel de variante. Iar rapelurile consolidează fără îndoială protecția”, a spus ea.

“Majoritatea oamenilor sunt protejați prin vaccinare”, a adăugat Lahita. “Mi-aș dori să pot transforma acest lucru într-un titlu de ziar: Vieți americane se pierd inutil pentru că am politizat sănătatea publică.”

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend