Prea multă “curăţenie” în perioada copilăriei poate duce la dezvoltarea de alergii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Prea multă “curăţenie” în perioada copilăriei poate duce la dezvoltarea de alergii

Copiii și „ipoteza igienei”
Mulți părinți sunt familiarizați cu așa-numita ipoteză a igienei, chiar dacă nu o cunosc pe nume. În esență, ideea că există o legătură între creșterea numărului de alergii și expunerea redusă la microbi în timpul copilăriei, rezultată din măsuri drastice de igienă, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor: „Sistemul imunitar este un dispozitiv de învățare, iar la naștere seamănă cu un computer cu hardware și software, dar cu puține date. Datele suplimentare trebuie furnizate în primul an de viață, prin contactul cu microorganisme de la alți oameni și mediul natural. Dacă aceste intrări sunt inadecvate, mecanismele de reglare ale sistemului imunitar pot eșua. Ca urmare, sistemul atacă nu numai organismele dăunătoare [care] provoacă infecții, ci și ținte inofensive, cum ar fi polenul, praful de casă și alergenii alimentari, care duc la boli alergice. ” Prof. Jonathan Hourihane, de la Universitatea RCSI de Medicină și Științe ale Sănătății din Dublin, adaugă că creșterile cazurilor de eczeme, astm și alergiilor alimentare în ultimii 30 de ani au rezultat probabil din scăderea expunerii la infecții. „Vrem să vedem copii care se joacă pe podea, se murdăresc și sunt expuși multor oameni în multe medii”, spune el. Rezultatul este de obicei un sistem imunitar puternic, legat de o populație sănătoasă de bacterii intestinale, numită microbiom. 

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Prof. Bloomfield și colegii scriu că, în timp ce „dovezile susțin conceptul de reglare imunitară condusă de interacțiunile microb-gazdă, termenul„ ipoteza igienei ”este un nume greșit. Nu există dovezi clare că igienă, așa cum înțelege publicul, este responsabilă pentru modificările relevante din punct de vedere clinic ale expunerilor microbiene. ” Lucrarea lor prezintă modul în care ideea că am devenit „prea curați” a rămas în mintea publicului. Prof. Bloomfield și echipa notează profetic că acest lucru „se întâmplă și într-un moment în care problemele de boli infecțioase înseamnă că igiena devine mai mult decât mai puțin importantă”. Acest lucru este deosebit de relevant pentru virusurile respiratorii, cum ar fi SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19. Deoarece virusurile nu sunt tratabile cu antibiotice, prevenirea lor prin practici de igienă, cum ar fi spălarea mâinilor și curățarea suprafețelor este esențială. Autorii indică teoria ipotezei post-igienă cunoscută sub numele de mecanismul “vechi prieteni”. Introdus în 2003, sugerează că expunerile importante la microbi în viața timpurie nu sunt de fapt răceală, rujeolă sau alte afecțiuni ale copilăriei, ci mai degrabă acei microbi care erau deja în jur în perioada vânătorilor-culegători, când sistemul imunitar evolua. Acești microbi includ specii care trăiesc atât în ​​mediul interior, cât și în exterior și provin din piele, intestin și căile respiratorii ale altor persoane. 

„Expunerile sunt vitale”, spun cercetătorii, „deoarece interacționează cu sistemele de reglementare care mențin sistemul imunitar în echilibru și previn reacțiile exagerate, care este o cauză fundamentală a alergiilor. Diversitatea expunerii microbiene este esențială. ” Ei observă că cele mai importante momente din viață pentru expunerea la microbi sunt în timpul sarcinii, al nașterii și în primele luni de copilărie. Ei adaugă, de asemenea, că expunerea continuă de la mamă și frați este vitală. 

La fel, a avea animale de companie crește diversitatea generală a microbilor din casă. 

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend