Dacă am diabet, trebuie să fac ceva special pentru a avea grijă de ficatul meu?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sunteți înțelept să vă întrebați despre măsurile de protecție a ficatului. Diabetul vă crește riscul de boală hepatică grasă non-alcoolică, o afecțiune în care se acumulează grăsime în exces în ficat, chiar dacă beți puțin sau deloc alcool.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Această afecțiune apare la cel puțin jumătate dintre cei cu diabet de tip 2. Nu este clar dacă această afecțiune apare mai des la persoanele cu diabet de tip 1 decât la populația generală, deoarece obezitatea, care este un factor de risc, apare cu o frecvență similară în ambele grupuri. Alte afecțiuni medicale, cum ar fi colesterolul ridicat și tensiunea arterială ridicată, cresc, de asemenea, riscul de boală hepatică grasă non-alcoolică.

Boala ficatului gras în sine nu provoacă, de obicei, niciun simptom. Dar vă crește riscul de a dezvolta inflamație sau cicatrizare hepatică (ciroză). De asemenea, este legată de un risc crescut de cancer hepatic, boli de inimă și boli de rinichi.

Boala ficatului gras poate juca chiar un rol în dezvoltarea diabetului de tip 2. Odată ce aveți ambele afecțiuni, diabetul de tip 2 gestionat necorespunzător poate agrava boala ficatului gras.

Cea mai bună apărare împotriva bolii ficatului gras include aceste strategii:

Lucrați cu echipa de îngrijire a sănătății pentru a obține un bun control al glicemiei.

Slăbiți dacă este necesar și încercați să vă mențineți o greutate sănătoasă.

Luați măsuri pentru a reduce tensiunea arterială ridicată.

Păstrați-vă colesterolul cu lipoproteine cu densitate scăzută (LDL, sau “rău”) și trigliceridele – un tip de grăsime din sânge – în limitele recomandate.

Nu beți prea mult alcool.

Dacă aveți diabet zaharat, medicul vă poate recomanda o examinare cu ultrasunete a ficatului atunci când sunteți diagnosticat pentru prima dată și analize de sânge de urmărire regulate pentru a vă monitoriza funcția hepatică.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend