De ce ajungem să devenim dependenți de alcool?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cauze


Factorii genetici, psihologici, sociali și de mediu pot influența modul în care consumul de alcool afectează corpul și comportamentul dumneavoastră. Teoriile sugerează că, pentru anumite persoane, consumul de alcool are un impact diferit și mai puternic care poate duce la tulburarea de consum de alcool.

În timp, consumul excesiv de alcool poate schimba funcționarea normală a zonelor din creierul dumneavoastră asociate cu experiența plăcerii, judecata și capacitatea de a exercita controlul asupra comportamentului dumneavoastră. Acest lucru poate duce la pofta de alcool pentru a încerca să restabilească sentimentele bune sau să le reducă pe cele negative.

Factori de risc


Consumul de alcool poate începe în adolescență, dar tulburarea de consum de alcool apare mai frecvent la 20 și 30 de ani, deși poate începe la orice vârstă.

  • Consumul constant de alcool de-a lungul timpului. Băutul prea mult în mod regulat pentru o perioadă îndelungată sau consumul excesiv de alcool în mod regulat poate duce la probleme legate de alcool sau la tulburarea legată de consumul de alcool.
  • Începutul la o vârstă fragedă. Persoanele care încep să bea – în special binge drinking – la o vârstă fragedă prezintă un risc mai mare de tulburare de consum de alcool.
  • Antecedente familiale. Riscul de tulburare de consum de alcool este mai mare pentru persoanele care au un părinte sau o altă rudă apropiată care are probleme cu alcoolul. Acest lucru poate fi influențat de factori genetici.
  • Depresia și alte probleme de sănătate mintală. Este obișnuit ca persoanele cu o tulburare de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, depresia, schizofrenia sau tulburarea bipolară, să aibă probleme cu alcoolul sau alte substanțe.
  • Antecedente de traume. Persoanele cu un istoric de traume emoționale sau de altă natură prezintă un risc crescut de tulburare de consum de alcool.
  • Efectuarea unei intervenții chirurgicale bariatrice. Unele studii de cercetare indică faptul că efectuarea unei intervenții chirurgicale bariatrice poate crește riscul de a dezvolta tulburare de consum de alcool sau de a recidiva după ce s-a recuperat după o tulburare de consum de alcool.
  • Factori sociali și culturali. Faptul de a avea prieteni sau un partener apropiat care bea în mod regulat ar putea crește riscul de tulburare de consum de alcool. De asemenea, modul plin de farmec în care este prezentat uneori consumul de alcool în mass-media poate transmite mesajul că este în regulă să bei prea mult. În cazul tinerilor, influența părinților, a colegilor și a altor modele de comportament poate avea un impact asupra riscului.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend