De ce alerg minimum 7.5 km în fiecare zi

De ce alerg minimum 7.5 km în fiecare zi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Trezit la 5. Spălat pe față + dinți. Intrat în echipamentul de alergat. Pornit monitorizarea pe ceas. Afară. Un minut până la parc. Pustiu.

Mi-am făcut un obicei din a alerga zilnic minimum 7.5 kilometri, începând cu ora cinci dimineața. Orașul e aproape pustiu. În parc nu e nimeni. Respir adânc și încerc să mențin un ritm bun. Observ că nu prea mai pot să scot mai puțin de 7 minute pe kilometru – din cauza căldurii. Dar e-n regulă. Îmi continui traseul și dau ture de parc. Miroase a tei pretutindeni.

Alergarea matinală mă ajută să mă revigorez, să fiu în formă bună, să-mi pun ordine în gânduri. Mi-am setat pragul de 7.5 kilometri nu pentru că ar avea vreo semnificație specială (sau medicală), ci pentru că e bine să știu că am o țintă pe care, oricât de greu mi-ar fi, trebuie să o ating. Acest exercițiu poate fi aplicat în multe alte capitole ale vieții.

Alergarea, la masa mea corporală, la articulațiile bune pe care le am, la toate antrenamentele din trecut, e sănătate curată. Am acum 72 de kilograme la 1.80 metri. Dacă eram obez, nici vorbă să alerg, pentru că aș fi distrus cartilagiile în timp (nu mai zic de inima care oricum în obezitate lucrează cu dificultate).

Alergarea mă educă, mă responsabilizează. Ajung acasă pe la 6, arunc hainele de pe mine, 15 minute mă răcesc, apoi fac un duș și meditez (nimic sofisticat, voi face alt material despre asta) 15 minute. Micul dejun înseamnă o cafea bună, ouă ochiuri sau omletă cu legume trase la tigaie, un smoothie verde (un pahar de 250 ml). La micul dejun mai alternez fructe sau cereale. Pe la 7 sunt gata de treabă, spălat, liniștit, în formă bună.

V.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend