De ce ameţesc când mă ridic?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Hipotensiunea ortostatică – numită și hipotensiune posturală – este o formă de tensiune arterială scăzută care se întâmplă atunci când te ridici în picioare din pozitia șezut sau culcat. Hipotensiunea ortostatică te poate face să te simți amețit sau poate duce la lesin.

Hipotensiunea ortostatică poate fi ușoară, iar episoadele pot dura mai puțin de câteva minute. Cu toate acestea, hipotensiunea ortostatică de lungă durată poate semnala probleme mai grave, deci este important să consultați un medic dacă te simțifrecvent amețit când te ridici în picioare.

Hipotensiunea ortostatică ocazională (acută) este de obicei cauzată de ceva evident, cum ar fi deshidratarea sau repausul îndelungat la pat și este ușor de tratat. Hipotensiunea ortostatică cronică este de obicei un semn al unei alte probleme de sănătate, astfel încât tratamentul variază.

Simptome

Cel mai frecvent simptom este amețeala sau amețeala atunci când te ridici în picioare după ce stai sau te-ai întins. Simptomele durează de obicei mai puțin de câteva minute.

Semnele și simptomele de hipotensiune ortostatică includ:

  • Amețeală la ridicare
  • Vedere încețoșată
  • Slăbiciune
  • Leșin (sincopă)
  • Confuzie
  • Greaţă

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend