De ce apare candidoza?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cauze

Candida albicans este responsabilă pentru majoritatea infecțiilor vaginale fungice.

Vaginul conține în mod natural un amestec echilibrat de floră saprofită, inclusiv candida, și bacterii. Anumite bacterii (lactobacillus) acționează pentru a preveni o creștere excesivă a fungilor.

Dar acest echilibru poate fi perturbat. O creștere excesivă a candida sau pătrunderea ciupercii în straturile mai profunde ale celulelor vaginale provoacă semnele și simptomele unei infecții cu fungi.

Creșterea excesivă a fungilor poate rezulta din:

 • Utilizarea antibioticelor, care provoacă un dezechilibru în flora vaginală naturală
 • Sarcina
 • Diabet necontrolat
 • Un sistem imunitar deficitar
 • Terapia cu contraceptive orale sau terapie hormonală care crește nivelul de estrogeni


Candida albicans este cel mai frecvent tip de ciupercă care cauzează infecții cu drojdie. Infecțiile cu drojdie cauzate de alte tipuri de ciuperci candida pot fi mai dificil de tratat și, în general, necesită terapii mai agresive.

Factori de risc


Factorii care vă cresc riscul de a dezvolta o infecție cu fungi includ:

 • Utilizarea antibioticelor. Infecțiile cu fungi sunt frecvente la femeile care iau antibiotice. Antibioticele cu spectru larg, care ucid o serie de bacterii, ucid și bacteriile sănătoase din vagin, ceea ce duce la o creștere excesivă a drojdiei.
 • Niveluri crescute de estrogen. Infecțiile cu fungi sunt mai frecvente la femeile cu niveluri mai ridicate de estrogen – cum ar fi femeile însărcinate sau femeile care iau pilule contraceptive cu doze mari de estrogen sau terapie hormonală cu estrogen.
 • Diabet necontrolat. Femeile cu glicemia prost controlată prezintă un risc mai mare de infecții cu fungi decât femeile cu glicemia bine controlată.
 • Sistem imunitar deficitar. Femeile cu imunitatea scăzută – cum ar fi în urma terapiei cu corticosteroizi sau a infecției cu HIV – sunt mai predispuse la infecții cu candida.


Prevenție


Pentru a reduce riscul de infecții vaginale cu candida, purtați lenjerie intimă care are un croi de bumbac și care nu se potrivește prea strâns.

De asemenea, ar putea fi de ajutor să evitați:

 • Ciorapii de damă strâmți
 • Spălături interne, care elimină o parte din bacteriile normale din vagin care vă protejează de infecții
 • Produsele feminine parfumate, inclusiv baia cu spumă, tampoanele și absorbantele
 • Băile foarte fierbinți
 • Utilizarea inutilă a antibioticelor, cum ar fi pentru răceli sau alte infecții virale
 • Purtarea de haine ude, cum ar fi costumele de baie și ținutele de antrenament, pentru perioade lungi de timp

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend