De ce ar putea fi nevoie de a 3-a doză de vaccin anti-Covid


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Oamenii de știință încă nu știu cât va dura imunitatea împotriva Covid odată ce ai fost vaccinat cu ambele doze de vaccin, căci încă nu a trecut nici măcar un an de când a început vaccinarea populației și, evident, lucrurile astea le vom afla în dinamică.

Ideea este că producătorii vaccinurilor cred că va fi nevoie de o a 3-a doză undeva între 6-12 luni de la prima imunizare și, ulterior, o vaccinare anuală împotriva Covid, exact așa cum este și cu vaccinul antigripal, dar toate aceste supoziții necesită confirmări ulterioare.

Primul motiv este acela că nivelul de anticorpi scade în timp, la câteva luni de la vaccin. Din păcate, imunitatea noastră scade în fața acestor tipuri de virusuri, dacă ne referim la toate formele de coronavirusuri existente, chiar și cele responsabile de producerea unor răceli comune, existente încă dinaintea virusului SARS-Cov2. Vor exista întotdeauna persoane care și-au pierdut deja imunitatea în fața infecției cu coronavirus, de aceea acestea persistă și continuă să producă infecții respiratorii în mod continuu.

De asemenea, apar continuu forme noi de Covid, tot felul de tulpini din ce în ce mai agresive, care se formează în diverse părți ale lumii și ulterior migrează la nivel global, așa cum au fost tulpinile britanice, braziliene, africane și probabil multe altele care vor mai veni. Problema este că, pe lângă simptomatologia mai severă, aceste noi tulpini pot fi mai rezistente la vaccin sau pot necesita un nivel mai mare de anticorpi al organismului pentru ca acesta să poată lupta cu noua provocare. Tocmai de aceea, un nou rapel la câteva luni după ar crește considerabil nivelul de anticorpi și deci ar oferi o protecție mai bună în fața variantelor mutante de virus.

Probabil acesta este pasul pe care va trebui să îl facem pentru a reveni la viața normală de dinainte. Și cred că este un “sacrificiu” extrem de mic pentru viața minunată care ne așteaptă dincolo de pandemie.

 

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend